Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotbalista (†27) jel řešit svatbu, cestou zahynul. Pláče za ním i Tomáš Ujfaluši

Autor: sm

Turecký fotbal těžce vstřebává velkou ztrátu, která jej postihla. Během úterního rána tam za tragických okolností zemřel reprezentant Ahmet Calik. Zpráva o úmrtí zasáhla mimo jiné i Tomáše Ujfalušiho. Okolnosti, za jakých fotbalista zemřel, tragédii ještě více umocňují.

Nehoda se stala v úterý ráno v hlavním městě Ankara. Ahmet Calik tou dobou ve svém luxusním voze projížděl po dálnici. Řízení se mu ale vymklo kontrole a Mercedes se s ním několikrát převrátilo. 

Zahraniční zprávy neuvádějí, že byl fotbalista ve svém voze později nalezen mrtvý. Není tak jasné, jestli zemřel bezprostředně po nehodě anebo by v případě včasné první pomoci měl alespoň malou šanci na přeižít. Vůz však po incidentu zůstal úplně na odpis.

Za tureckým obráncem smutní také fotbalista Tomáš Ujfaluši, který zesnulému sportovci věnoval vzpomínku na svém instagramovém profilu.

„Nechť dá Bůh tvé duši v nebi odpočinout,“ napsala fotbalová legenda. Tragédie je ještě o to smutnější, že podle zahraničních zdrojů měl fotbalista krátce před svatbou a byl zrovna na cestě za zařizováním detailů ohledně veselky. Namísto toho mu však nyní bohužel rodina musí chystat pohřeb.

Calik nastupoval za tureckou fotbalovou reprezentaci, ale také na známé kluby jako Gençlerbirliği, Galatasaray nebo naposledy Konyaspor.

Fotbalista zahynul během autonehody.
Fotbalista zahynul během autonehody.