Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Djokovičovi právníci naštvali soudce Kellyho: Tohle po mně přece nemůžete chtít!

Autor: ris

Už nedoufal, že se opět setkají, teď ale soudci Anthony Kellymu znovu přistál na stole případ Djokovič. Přitom je to teprve necelý týden, co tenistu vysvobodil z hotelu pro imigranty a vrátil mu vízum, které dostal na základě zdravotní výjimky. Do Austrálie totiž jinak nesmějí cizinci, aniž by prošli očkováním proti covidu. Celníci prý neměli pro jeho zrušení dostatek argumentů. Teď se situace změnila a z Kellyho je jedna z nejsledovanějších osob světa.

Ministr pro imigraci Alex Hawke rozhodl: Djokovič bude vyhoštěn. Proti jeho ortelu se právní tým tenisty odvolal. Obhajobu ale před soudcem nezačali Srbovi advokáti šťastně. Při orientačním slyšení, které se konalo do pozdních nočních pátečních hodin, dovedli Kellyho téměř k šílenství.  

Podle webu Express soudce rozhodl, že další setkání zainteresovaných proběhne v sobotu ráno australského času na tamním imigračním úřadě, kde bude světová jednička znovu zadržena. „Máme obavy o bezpečnost a možný mediální cirkus,“ uvedl tenistův zástupce Nick Wood s tím, že by bylo pro všechny nejlepší, kdyby si dali schůzku na neutrálním místě.

Kellyho to podráždilo. „Něco takového mi nepředhazujte,“ řekl. Jakmile ho pak obhajoba žádala o pomoc s výběrem neutrální půdy, došla soudci trpělivost definitivně a slyšení na pět minut odročil, aby se obě strany dohodly samy. „Přece po mně nemůžete chtít, abych to zprostředkoval,“ rozčiloval se, než se šel uklidnit.

Po více než deseti minutách Stephen Lloyd, zastupující ministra pro imigraci, a Wood dospěli ke shodě, kde bude Djokovič zadržen, o čemž Kellyho informovali s tím, že by měl do zápisu z jednání přidat dovětek, že Djokovičovo sobotní zadržení proběhne na imigračním úřadě či na „jakémkoliv jiném místě, na němž se obě strany sporu shodnou“.

Krátce poté bylo jednání odročeno.  

Jak tohle dopadne?
Jak tohle dopadne?