Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zlomená holenní kost po děsivém pádu ji nezastaví: Soupeřka Ledecké chce na olympiádu

Autor: sm, ČTK

Neskutečná jízda Sofie Goggiaové vypadala snově. Po lehkém zaškobrtnutí ale přišel ošklivý pád, při kterém Italka ztratila lyži a zůstala ležet na svahu. Okamžitě se k ní sjeli lékaři, ale zranění, které při pádu Goggiaová utrpěla, už nemohli zvrátit. Zejména fraktura nohy může znamenat stopku na nadcházející olympiádu. Italka to ale nechce vzdát...

Rodačka z Bergama předvedla při sobotním sjezdu perfektní výkon, který ji vyšvihl na první místo. Podobný scénář se od Sofie Goggiaové čekal také v neděli. Namísto jástou a potlesku ale divákům zatrnulo. Domácí hrdinku po ošklivém pádu nepotřebovali vidět na bedně, hlavně, aby odešla po svých. 

To se nakonec povedlo, ale přesto jsou následky pádu poměrně kruté. Podle FIS vyšetření odhalilo lehké poškození křížového vazu, se kterým byla Sofia už dříve na operaci. Z pádu si mrštná Italka odnesla bohužel také menší frakturu v holenní kosti a poranění šlachy. 

Goggiaová se však nechce vzdát snu o účasti na nadcházející olympiádě a tak okamžitě začíná s rehabilitací. Sjezd by měl mít v Pekingu porostor 15. února. 

K ošklivému karambolu se vyjádřila také Ester Ledecká, která v neděli na trať vyjela jako první. „Hrozně mě mrzí, co se stalo Sofii. Doufám, že bude v pohodě a brzo se postaví na start. Budu držet pěsti. Snažila jsem se nabídnout svého fyzioterapeuta v cílovém prostoru, ale měla tam svůj obrovský tým, takže se na ni vrhli. Doufám, že bude v pohodě,“ řekla Ledecká.

Sofia v sobotu zajela perfektní závod. Ten nedělní pro ní skončil karambolem...
Sofia v sobotu zajela perfektní závod. Ten nedělní pro ní skončil karambolem...