Zdeněk Janda
24. ledna 2022 • 11:15

Ledecká exkluzivně před Hrami: Chci být všude první! I na křižovatce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulá olympiáda v Koreji? Nejenom z českého pohledu byla zosobněná jejím jménem. Ester Ledecká udivila svět vítězstvím na lyžích i na snowboardu. Stala se globálním hitem. Teď se 26letá zimní královna chystá do Pekingu. Zůstává svá, nechrlí silná slova, spíš to zlehčuje. „Pro mě je úplně nejdůležitější to všechno mezi startem a cílem. To je zábava!“ hlásí před Hrami, které odstartují 4. února. Na start velká akce se o víkendu naladila sobotním bronzem ve sjezdu v italské Cortině.



Báječný i historický double Ester Ledecké asi máte ještě v živé paměti. Už tehdy se česká obojživelnice zařadila mezi legendy. V Číně může napsat další úžasný příběh. Sama se tím ale nenervuje, tradičně zakázala ve svém týmu používat jakýkoliv výraz obsahující olympijskou tématiku, tlak si nepřipouští. „Na všechny závody se těším jako malý děcko, proboha!“ tvrdí lyžařka i snowboardistka, která tyhle disciplíny propojuje jako nikdo jiný. Chce to ukázat i v Pekingu.

Rozhovor pro iSport Premium probíhal z časových důvodů po mailu. Divá Ester, u níž neexistují žádné hranice a miluje jakékoliv soutěžení, popisuje nejenom aktuální rozpoložení, ale nabídne i svoje sportovní hvězdy. A víte, jaký má ráda humor? Jen slovo olympiáda se v interview neobjeví. Nedivte se. To je v jejím slovníku zapovězené…

Kolik už jste vybrala peněz za zakázané slovo v souvislosti s přáteláčkem v Pekingu?
„Daleko míň než před Koreou. Kluci totiž přestali hysterčit a pracujou letos ve stejným módu jako v každý jiné sezoně. To byl můj cíl.“

Co si za peníze pořídíte?
„Nainvestuju je zase zpátky do týmu.“

Na tiskové konferenci před sezonou jste vtipkovala, že si ráda kupujete kabelky. Tak kolik už jich máte?
„Cože? (smích) Vždyť já nesnáším nakupování!“

Co si vůbec pořídíte, když si chcete udělat radost?
„Zážitek. Třeba jízdu ve formuli 1. A k tomu zmrzlinu.“

Je vidět, že jste pro každou legraci. Jaký typ humoru máte ráda?
„Víte, co? Já se strašně ráda směju a miluju hráče. Tedy lidi, kteří se na jakýkoliv, i sebemenší záchvěv vtipu okamžitě chytnou. A rozjedou to, jestli mi rozumíte… Člověk by si měl vážit ne typu, ale smyslu pro humor.“

Máte oblíbeného herce nebo komika, kterého si vždycky pustíte, když potřebujete rozveselit?
„Jean-Paul Belmondo.“

Co vám nejvíc pomáhá, když na vás přijde splín nebo špatná nálada?
„Nevím, co mi pomáhá… Vyspat se? Dlouhý spánek je fajn. Klidně do oběda. A pak čokoládová zmrzka.“

Na setkání s novináři před sezonou jste pobavila i vyjádřením, že máte oproti jiným sjezdařkám malej zadek. Už jste na tom zapracovala?
„To je nějak vytržený z kontextu, ne? Já jsem se svým zadkem spokojená. Nemyslíte si doufám, že bych jezdila rychlejc, kdybych byla těžší, že ne?“ (smích)

Když už jsme u tohoto odlehčeného tématu, fanoušky jste během léta na Instagramu potěšila fotkou vyrýsovaného těla, na němž se vyjímaly vypracované „břišáky.“ Jaké jste na to měla reakce?
„Fanoušci si zamilovali plavky Calvin Klein.“

Líbilo se mi, jak jste na tiskové konferenci říkala, že ať to na přáteláčku v Pekingu dopadne jakkoliv, budete odjíždět jako dvojnásobná šampionka. Je i tohle vědomí pro vás způsob, jak si nepřipouštět tlak?
„Jakej tlak, prosím vás? To jste mě vážně rozesmál. (smích) Mě baví závodit. Na všechny závody se těším jako malý děcko, proboha! Já to myslela tak, že mi ty dvě zlata z Koreje 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud