Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jágrův parťák Klimt vyhrál nejtěžší mač svého života: Dcery porazily leukémii

Autor: nem, ris

Skvostná bilance 500 zápasů, 64 gólů a 76 asistencí v extralize bledne před mučivým strachem o děti. Bývalý parťák Jaromíra Jágra v Kladně Tomáš Klimt (48) vyhrál nejtěžší mač svého života. Jeho milované dcery přemohly zrádnou leukémii!

Když Sáře v jedenácti letech zjistili zákeřnou chorobu, celá rodina podstoupila vyšetření, zda pro ni nejsou vhodní dárci kostní dřeně. Přišel zdrcující šok! Testy odhalily, že stejná životu nebezpečná nemoc sužuje i starší Karolínu. Rok po sobě tak obě podstoupily transplantaci. Bojovaly, zvítězily a dnes jsou partnerkami projektu O Kapku lepší hokej bohulibého nadačního fondu Kapka naděje.

„Sárka to absolvovala v pohodě, i když jí to stálo strašně sil, ale se zdárným koncem. Pak jsme se dověděli, že Karolínka musí jít na to samé, tak to bylo něco strašného, protože jsme věděli, co jí bude čekat,“ vzpomíná na chvíle úzkosti Klimt. Válel elitní českou soutěž v sedmi klubech, zažil spoustu triumfů, ale tohle je jeho největší vítězství.

Společně s manželkou Martinou na něm mají lví podíl. „Naši nám svým přístupem hodně pomáhali. Nedávali nám najevo, že mají strach. Když to tak řeknu, pamatuju si na to v dobrém. Neměla jsem o sebe obavy, protože jsem byla ještě malá. Nevnímala jsem, jak vážné to může být,“ popisovala Sára. „Taťka s mamkou se u mě střídali po týdnu nebo čtrnácti dnech. Jen se mnou nemohli spát na pokoji, ale jinak se mnou byli v nemocnici celý den. Pak spali na ubytovně vedle Motola,“ dodala mladší ze sourozenců.            

Jakmile boj se zhoubným nádorovým onemocněním krve vyhrála, byla starší sestřičce oporou. „Ségra mi pomáhala hodně, protože mi vždycky řekla, co v jaké části léčby se může stát,“ děkovala Karolína. Společně pak obě bojovnice vzkázaly. „My jdeme hrát O kapku lepší hokej, tak pojďte hrát s námi.“

Tomáš Klimt býval na Kladně parťákem Jaromíra Jágra
Tomáš Klimt býval na Kladně parťákem Jaromíra Jágra

Plzeň - Olomouc: Tomáš Klimt a jeho dcera vhodili čestné buly na podporu charitativní akce
Video se připravuje ...