Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tragédie během zápasu: Fotbalistovi (†21) se zastavilo srdce, sanita dorazila pozdě

Autor: sm

Série fotbalistů, které během zápasu postihla slabost, přinesla další smutnou oběť. Mladý řecký hráč zkolaboval po pouhých pěti minutách hry. Tragické podmínky na stadionu a pomalá sanitka, které trvala cesta za hráčem příliš dlouho, se podepsaly na tom, že mladému Řekovi už po kolapsu nikdo nedokázal pomoct.

Řecký fotbalista Alexandros Lampis zkolaboval během utkání, do kterého nastoupil v dresu Ilioupoli na stadionu v Athénách. Poté, co se hráč skácel k zemi začal boj o jeho život, který však v tamních podmínkách prakticky neměl šanci vyhrát.

Na stadionu nebyl k dispozici defibrilátor a muselo se čekat na sanitku. Přítomní lidé se mezitím snažili fotbalistovi poskytnout první pomoc, ale jejich snaha byla marná. Navíc přesto, že se tragédie odehrála v hlavním městě, příjezd zdravotníků trval více než dvacet minut. Tou dobou už Alexandrovi nemohl nikdo pomoci.

Klub o úmrtí svého hráče informoval na svých sociálních sítích: „Náš syn, náš přítel, náš bratr, odešel jsi tak nespravedlivě. Celý tým, celé město dnes truchlí. Žádná slova nelze vyslovit... jen nesnesitelná bolest sevřený žaludek. Sbohem, Alecaro...“

Nejde přitom o ojedinělý případ, kdy došlo ke kolapsu hráče a boji o život. Podobně tomu bylo například na loňském EURO, kdy při utkání postihla srdeční slabost Christiana Eriksena (29). Dalším výrazným případem byl také bývalý zeť Maradony, Sergio Agüero (33). Ten se po kolapsu na hřišti a následném důsledném vyšetření rozhodl raději ukončit kariéru.