Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cyklistický závod se změnil v boj o život: Brutální napadení býkem!

Autor: ptr

O víkendu se konal v Kalifornii závod terénních kol, který měl nečekanou zápletku. Podnik s názvem Rock Cobble se pro několik závodníků zvrhl v boj o holý život. Cesta odlehlou krajinou totiž procházela místem, kde se pásli býci, kteří nenechali narušení svého klidu bez trestu. Pár cyklistů tak čelilo přímému útoku a nejeden z nich okusil přímý kontakt s býčími rohy.

Populární závod horských kol se jede v okolí Bakersfieldu, který leží necelých dvě stě kilometrů severně od Los Angeles. Drsná téměř sto třicet kilometrů dlouhá trasa skrývá mnohé nástrahy. Ty největší většinou bývají v rozmanitém povrchu, po kterém účastníci jedou, ale letos se k tomu přidal ještě jeden adrenalinový zážitek. Závodníci čelili rozzuřeným býkům a údajně hned čtyři byli napadeni během závodu.

Nejhůře dopadl muž jménem Tony Inderbitzin. Obrovské zvíře ho nejdřív srazilo z kola a následně byl nabrán přímo na rohy a odhozen několik metrů. Naštěstí celý střet přežil, i když je celý rozbolavělý. „Všechno mě bolí. Nejvíce krk po tom druhém odhození, dostal jsem pořádnou ránu. Kratší je výčet toho co mě nebolí, levá ruka a hlava,“ přiznal pro Cowboy State Daily.

Cyklistický závod Rock Cobbler se koná v Kalifornii.
Cyklistický závod Rock Cobbler se koná v Kalifornii.