26. ledna 2022 • 08:10

Satoranský po 24 dnech hrál, New Orleans padlo. Úžasný obrat Clippers

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační vítězství vybojovali v NBA basketbalisté Los Angeles Clippers, když na palubovce Washingtonu prohrávali o 35 bodů a ještě deset vteřin před koncem o šest bodů. Jenže pak rychlých sedm bodů Luka Kennarda přineslo výhru 116:115 a největší obrat v historii klubu.



Po 24 dnech se na palubovce objevil český reprezentant Tomáš Satoranský, který odehrál 19 minut za New Orleans. Připsal si pět asistencí, Pelicans však prohráli 107:117 s Philadelphií, v jejímž dresu opět řídil Joel Embiid se 42 body a 14 doskoky.

Ve Washingtonu dlouho nic nenaznačovalo tomu, že Clippers budou mít důvod k radosti. Spíše naopak. Ve druhé čtvrtině dovolili domácím šňůru 20:0 a Wizards ještě před poločasem vedli o 35 bodů. A i ve třetí čtvrtině si hlídali vedení kolem 20 bodů. Jenže pak se Clippers nadechli k závěrečné stíhací jízdě.

Jedenáct vteřin před koncem byl rozdíl ve skóre stále šest bodů, ovšem Kennard trojkou hned po rozehrávce po timeoutu snížil na tři body a Washingtonu se pak nepovedlo vyhodit z autu do pěti vteřin, čímž Wizards přišli o míč.

Hosté ho opět dostali na Kennarda a ten trojkou s faulem srovnal a následně trestným hodem zápas rozhodl. Sedmi body za devět vteřin dal vzpomenout na legendární výkon Tracyho McGradyho, který v roce 2004 dal 13 bodů za posledních 33 vteřin.

Pro Clippers to byl v lednu už třetí obrat zápasu, ve kterém prohrávali alespoň o 24 bodů. A to hrají bez svých dvou hlavních hvězd Kawhiho Leonarda a Paula George. „Tohle je bláznivý měsíc. Prostě hrajeme až do závěrečné sirény, ať je skóre jakékoli,“ řekl Amir Coffey, který si 29 body proti Washingtonu vytvořil nové osobní maximum.

Také New Orleans dnes postrádalo většinu svých opor včetně Brandona Ingrama, Jonase Valenčiunase či Devonteho Grahama. Poprvé od 2. ledna tak dostal šanci Satoranský, který po karanténě strávil několik zápasů jen na lavičce. Střelecky se neprosadil, když minul všechny čtyři střely, ale pěti asistencemi tvořil pro své spoluhráče.

Oslabení Pelikáni dlouho Philadelphii trápili, ale ve druhé půli ukázal formu Embiid, který společně s Tobiasem Harrisem (33 bodů) dotáhl Sixers k vítězství. S průměrem 29 bodů na zápas už je třetím nejlepším střelcem soutěže těsně za LeBronem Jamesem a Kevinem Durantem. „V zápasech opravdu dominuje. Je pro nás nepostradatelný. Hraje neskutečně,“ chválil Embiida Harris.

Výsledky NBA:

Boston - Sacramento 128:75
Brooklyn - LA Lakers 96:106
Detroit - Denver 105:110
Golden State - Dallas 130:92
Houston - San Antonio 104:134
Philadelphia - New Orleans 117:107 (za hosty Satoranský 1 doskok, 5 asistencí)
Portland - Minnesota 107:109
Toronto - Charlotte 125:113
Washington - LA Clippers 115:116.

NBA Triple: Ja Morant je nová superhvězda, Thompsonovi musí fandit každý
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud