Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pljuščenko s manželkou troubí Putinovu propagandu: Jsme hrdí Rusové, Ukrajinci lžou!

Autor: sm

Obdivoval ho celý svět, teď ale ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko (39) sklízí mimo svou zemi jen nejhlubší pohrdání. Dál totiž pokračuje ve funkci hlásné trouby Putinovy propagandy. A jeho slavná manželka mu v tom s nadšením sekunduje.

Krasobruslař Pljuščenko už dříve dal jasně najevo, že stojí za svým prezidentem Vladimírem Putinem, který poslal ruská vojska na Ukrajinu, aby tamní prostředí podle ruské propagandy "denacifikovali a demilitarizovali". Zatímco během této "mírové operace" umírají lidé, a často jsou mezi nimi děti, Pljuščenko si na sociální sítě sepsal připomínku toho, kým je a čeho v životě dokázal.

„Jsem Rus! Jsem hrdý na to, že jsem Rus!“ kasal se nadšeně svým původem, který momentálně ve světě bohužel přináší jeho krajanům spíše negativa než benefity. Problémy s bankovními účty, zakazané přístupy na mnoho webových stránek a propadající se ruská měna je jen zlomek toho, čemu Rusové nyní čelí v rámci sankcí.

„Narodil jsem se ve Velkém Rusku, Chabarovském kraji. Dlouhou dobu jsem žil ve Volgogradu – Stalingradu. Soutěžil jsem za Petrohrad ve sportu, nyní žiji a pracuji v Moskevské oblasti,“ připomněl svým sledujícím.

„Naši vlasti, Rusku, jsem přivezl čtyři olympijské medaile, ze čtyř různých olympijských her!“ pyšnil se částečným výčtem svých úspěchů z dob, kdy Rusové mohli na většině sportovních akcí svobodně vystupovat. Pak jim bohužel reputaci pokazil doping, čímž přišli o možnost závodit pod svou vlajkou a následně s vpádem ruských vojsk na Ukrajinu připravil Putin své sportovce o příležitost se vůbec většiny akcí účastnit. Pljuščenko si ale nejspíš není vědom toho, že by chyba mohla být na straně Ruské Federace.

„Stop rasismu! Stop genocidě! Stop fašismu!“ vyzýval krasobruslařský šampion nakonec. K příspěvku přidal i hashtag „stop nenávisti Rusů“. Pro některé uživatele na sociálních sítích, kterým dal mimochodem Putinův režim v Rusku červenou, takové vyjádření bylo poslední kapkou.

„Lidé neodsuzují obyvatele Ruska. Lidé odsuzují Putinův politický režim, tak to pochop. Země, kde jsou zakázány sociální sítě a nezávislé televizní programy. Žiješ ve lži, v Putinově lži. Rasismus? A co genocida na Ukrajině? To není záchranná operace. Proboha, probuď se,“ napsal pod Pljuščenkův příspěvek jeden z uživatelů. „Taky můžeš říct STOP VÁLCE. To je ta nejdůležitější věc. STOP PUTINOVI. Ale ty se ho bojíš. To je vážně smutné,“ stýská si další.

Podporu ale našel Pljuščenko alespoň u své partnerky Jany Rudkovské: „Žijeme v Rusku! Jsme hrdí na to, že jsme Rusové! Než napíšete kletby proti nám, našim rodinám a našim dětem, zamyslete se nad tím, jakou cestou, po které jdete! Po cestě války, nebo míru?“ tázala se Ruska na svém instagramovém profilu.

„Ti, kteří 24 hodin denně chrlí Rusům tyto nesmysly a šíří falešné zprávy z Ukrajiny, by měli pochopit zjevné věci! Konkrétně! Ještě více rozdmýcháváte plameny nenávisti mezi našimi zeměmi a národy! Podívejte se na následující důležité zprávy! Nestydíme se za to a rozhodně se toho nebojíme! Navíc jsme na to hrdí!“ napsala Jana.

Jana Rudkovská stojí za Putinem a sdílí názor svého manžela
Jana Rudkovská stojí za Putinem a sdílí názor svého manžela