Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hamilton před startem sezony šokuje: Měním si jméno!

Autor: sm

Král volantu, kontroverze i překvapení. Tenhle titul by si Lewis Hamilton za léta strávená ve Formuli 1 mohl s naprostým přehledem přidat. Krátce před úvodním závodem sezony nadělil fanouškům další šok. Rozhodl se totiž pro změnu jména a odůvodnil to zajímavou myšlenkou!

Krátce před startem sezóny, kterou zahájí týmy závodem v Bahrajnu se Lewis Hamilton rozhodl ke kroku, kterým odzbrojil fanoušky. Podle webu Daily Mirror je totiž momentálně v procesu změny jména. 

Toto rozhodnutí souvisí s Hamiltonovým názorem na změnu jmen u žen, které se vdají. „Jsem hrdý na své příjmení. Příjmení mé matky je Larbalestierová a já si ho právě dávám ke svému jménu. Úplně nerozumím celé té myšlence, že když se pár vezme, žena ztrácí své jméno. A já vážně chci, aby jméno mé maminky pokračovalo se jménem Hamilton,“ uvedl šampion, který v posledním závodu sezóny musel zkousnout hořkou piluli prohry poté, co jej o rekordní titul oloupil sok Max Verstappen.

Jestli hodlá na jméno klást důraz také v „pracovní rovině“ momentálně není zcela jasné, ale komentátoři závodů by mu nejspíš vzhledem k délce úplně nepoděkovali.

Lewis Hamilton svůj blízký vztah s maminkou naposledy potvrdil například ve chvíli, kdy vyrazil za princem Charlesem, který jej tituloval na rytíře. Několikanásobný šampion Formule 1 vzal svou matku Carmen s sebou a po ceremoniálu se s ní zvěčnil na několika fotografiích.

Hamilton se rozhodl vzít jméno své maminky
Hamilton se rozhodl vzít jméno své maminky