Jan Vacek
Premium
9. března 2022 • 04:45

Doba po Vrbovi? Sparta musí sebrat odvahu a hledat trenéra v cizině

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
75
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chceme úspěch. A chceme ho hned. Tenhle vzkaz vyslala loni v únoru do světa Sparta, když po odvolaném Václavu Kotalovi přivedla Pavla Vrbu. Mělo to být finále tříletého konceptu nastoleného sportovním ředitelem Tomášem Rosickým. Proměna kádru a s ním spojená změna atmosféry i myšlení napříč celým klubem po nepovedené italské éře, zapracování talentovaných mladíků z akademie. A pak útok na titul.



První dva body se s většími či menšími klopýtnutími povedlo odškrtnout, pokoření toho třetího ale zůstávají Letenští výrazně vzdáleni. S každým dalším zápasem se ovšem ukazuje, že před rokem zkrátka a jednoduše zvolili špatně.

Po solidně zvládnutém podzimu totiž přišel hororový vstup do jara. Bleskový odchod z Evropy, série ligových ztrát korunovaná nezvládnutým derby. A ruku na srdce, Vrba v tuhle chvíli nepůsobí dojmem, že by si věděl rady.

Znovu a znovu se spoléhá na hráče, kteří mu důvěru nevrací. Zatvrzele se drží jednoho herního schématu, s každým dalším neúspěchem z něj čiší stále větší frustrace. Samozřejmě i on musí vidět, že Sparta rozhodně nejde směrem, kterým by chtěla.

Je pochopitelné a správné, že klubové vedení dá Vrbovi víc času, než to udělalo v případě jeho předchůdců Václava Jílka a Václava Kotala. Přes současnou bídu musíme mít na paměti, že na lavičce stojí nejúspěšnější český kouč poslední dekády. Jestli si někdo zaslouží druhou či třetí šanci, je to právě Vrba.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
75
Články odjinud


Články odjinud