Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Despotická trenérka ruských krasobruslařek: Smazala si Putina a utíká z Moskvy?!

Autor: ris

Ruský sport se kvůli Putinově agresi na Ukrajině řítí do záhuby a strachuje se, co bude. Lokální závody přestanou ambiciózním atletům stačit! Úprk „za kopečky“ prý plánuje dokonce milovaná i nenáviděná trenérka krasobruslařských šampionů Eteri Tutberidzeová (48).

„Velmi pravděpodobně se přesune do jiné země,“ má jasno děkan fakulty sportovního managementu Kirill Kulakov. Pochybuje o tom, že by se drsná blondýna spokojila s přípravou svěřenců pouze na závody lokální úrovně.

A překážkou jí podle něj nebude ani fakt, že se co nevidět podrobí výslechům ohledně dopingu dočasné olympijské šampionky Kamily Valijevové. „Pokud bude chtít odejít jinam, všechny problémy se určitě rychle vyřeší. Navíc jako trenérka ani nemusí měnit občanství,“ dodal Kulakov na webu sportmk.ru.

Tomu, že má Tutberidzeová zaječí úmysly, nahrává i fakt, že z jejího instagramu zmizely fotky s prezidentem Putinem i se státními ruskými symboly. Za to se jí vysmála třeba Pljuščenkova manželka Jana Rudkovská.

Koučka ale vše uvedla na pravou míru prostřednictvím Telegramu: „Jak někdo může přemýšlet takhle omezeně. Nenapadlo vás, že zmizely také příspěvky věnované třeba mým zesnulým rodičům, přímo mé mamince. Může za to hackerský útok, po němž zmizelo i několik mých velmi osobních vzkazů.“

Po víkendovém MS, jehož se ruská výprava nemohla zúčastnit, trenérka prostřednictvím sociálních sítí pogratulovala ke čtvrtému místu Gruzínci Kvitelašvilimu „jedinému sportovci, který na šampionátu reprezentoval naši školu“.

Zajímavé je i to, že Tutberidzeová před několika dny oznámila, že její akademie končí spolupráci se sportovním centrem Sambo-70, kde léta měla špičkové zázemí. Rusové také s oblibou připomínají, že její dcera a reprezentantka v tancích na ledě Diana dlouhodobě žije v USA, kde se ve městě hříchu - Las Vegas - narodila.

Jestli se vrátí do zámoří také její matka je zatím ve hvězdách. Mentorka mistrů Ščerbakovové, Trusovové či Zagitovové teď prý chystá hvězdnou show, jež by se měla v Moskvě uskutečnit pod názvem "Šampioni na ledě" 13. dubna,

Přísná trenérka Eteri Tutberidzeová vychovala dynastii hvězd ruského krasobruslení. Její metody ale vyvolávají pochybnosti...
Přísná trenérka Eteri Tutberidzeová vychovala dynastii hvězd ruského krasobruslení. Její metody ale vyvolávají pochybnosti...