Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Policie vyšetřuje Ronalda za útok na fanouška autistu! Nadace se distancovala

Autor: pl

Stačil jeden zkrat, jeden špatný okamžik, a z hvězdného fotbalisty Cristiana Ronalda se stal psanec. O víkendu neudržel nervy na uzdě a při odchodu do šaten rozmlátil telefon jednomu z příznivců. Nyní vyšlo najevo, že chlapec trpí autismem, a se svým někdejším vzorem už nechce nikdy nic mít. Nepomohla ani omluva. Ronaldo navíc čelí obvinění ze strany policie, a k tomu se od něj distancovala i dětská nadace.

K celému incidentu došlo během soboty v Evertonu, kde hráči Manchesteru United prohráli 1:0. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo schylovat ke skandálu. Jenže pak se při odchodu největší hvězda týmu Cristiano Ronaldo ohnal po mobilu od jednoho z fanoušků, a bylo to. Později se sedmatřicetiletý kapitán portugalské reprezentace omluvil na Instagramu, ale to už situaci nezachránilo.

Podle televizní stanice Sky Sports se navíc o Ronalda začala zajímat policie, která zahájila vyšetřování. Hrozí mu obvinění z napadení. „Můžeme potvrdit, že v současné době spolupracujeme s týmy Manchester United FC a Everton FC kvůli údajnému napadení, ke kterému mělo dojít v sobotu po vzájemném utkání těchto klubů,“ zní v policejním prohlášení. „Vyšetřovatelé nyní spolupracují s pracovníky fotbalového Evertonu, a procházejí záznamy z kamer.“

Napadený trpí autismem

Situaci nezlepšuje pro Ronalda ani fakt, že kluk, po kterém se slavný útočník ohnal, trpí autismem. Potvrdila to jeho matka. Podle jejich slov měl její čtrnáctiletý syn Jake pohmožděnou ruku, a to ani neměl dávat telefon přímo před fotbalistův obličej, ale jen ho držel a dokumentoval. Navíc si prý ani plně neuvědomoval, co se stalo až do doby, než se vrátili domů. Poté byl v úplném šoku.

„Z celé té situace je hodně zklamaný. Byla to jeho vůbec první návštěva fotbalu v životě. A zřejmě i poslední, protože mi řekl, že už na fotbal nikdy nechce. Vždyť Ronaldo je sám otcem! Chtěla bych vidět, jak by se zachoval, kdyby někdo tohle provedl jeho dítěti,“ řekla matka autistického syna zahraničním médiím. Ronaldovo pozvání na Old Trafford tak zřejmě vyjde vniveč.

Od tahouna United se už distancovala i dětská nadace „Save the children“. Zástupci nadace vydali prohlášení, ve kterém se od mistra Evropy z roku 2016 distancují: „Ronaldo už není naším velvyslancem,“ sdělil webu The Sun jeden z mluvčích a pokračoval. „Důvod je ten, že naše nadace pracuje pro bezpečnost, zdraví a vzdělávání dětí. Ronaldovo jednání je tak v rozporu s našimi hodnotami,“ dodal. Vedení klubu samotného ovšem uvedlo, že svou největší hvězdu trestat nehodlá. Manchester je v tabulce aktuálně na 7. příčce, a na postup do Ligy mistrů jim sedm kol před koncem schází šest bodů.

Cristianovi Ronaldovi vadí, že mladí málo dřou a ignorují jeho rady
Cristianovi Ronaldovi vadí, že mladí málo dřou a ignorují jeho rady