Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putin se má setkat s olympioniky: Museli na dva týdny do karantény!

Autor: pl, ljš

Při jednáních sedí za několikametrovým stolem a přímým konaktům se vyhýbá! Ruský prezident Vladimír Putin se zkrátka bojí covidu a nepřátel jako čert kříže. Tradičnímu setkání s olympioniky se ale kvůli propadandě vyhnout nemohl, a tak Kreml nařídil náležitá opatření.

Ještě před samotným setkáním musíte do karantény. Tohle slyšela krasobruslařská dvojice Victoria Sinicinová a Nikita Kacalapov před setkáním s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, které má proběhnout 26. dubna. Informaci o karanténě sportovců potvrdil jejich trenér Alexander Žulin a podle všeho v ní musí strávit dlouhých 14 dní..

„Ano, je to pravda. Naši olympijští medailisté, včetně Sinicinové a Kacalapova, nastoupili do karantény v Novogorsku. Pevně věřím, že schůzka s prezidentem proběhne. Mám zprávy, že je to potvrzené. Konkrétně se s ním mají olympionici setkat 26. dubna,“ řekl Žulin tiskové agentuře TASS.

Karanténa se ale netýká jen krasobruslařů, museli do ní pochopitelně všichni olympionici, kteří jsou na setkání pozvaní. A odmítnutí znamená v Rusku ohromný skandál.

Své o tom ví například běžec na lyžích Denis Spicov. Jakmile začaly na sociální síti Telegram kolovat zprávy o tom, že se setkání s Putinem odmítá zúčastnit, vyvolalo to ohromný ohlas. Jeho tým ale rychle informaci dementoval a uvedl, že i trojnásobný olympijský medailista trpělivě čeká v karanténě, až ho prezident přijme. Omluven však zřejmě bude jeho kolega Alexandr Bolšunov, který podle ruských médií není zcela zdráv.

Putin je znám svými velkými obavami z covidu. Spekuluje se navíc i o tom, že je vážně nemocný. Stejně tak se strůjce krvavé války na Ukrajině bojí o svou bezpečnost. Zřejmě právě proto jsou kolem tradičního setkání hotové manévry. Původně se mělo uskutečnit 6. dubna, pak 24. a aktuálně se mluví o posunu o další dva dny.

Ruská krasobruslařka Victoria Sinicinová.
Ruská krasobruslařka Victoria Sinicinová.