Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Becker vyleze z basy a pak? Deportace z Anglie!

Autor: as

Jsi kriminálník a cizinec k tomu, takže mazej z Ostrovů domů! Uvězněním na 2,5 roku trable německé tenisové legendy Borise Beckera (54) neskončí. Čeká ho nejspíš potupná deportace!

Je hrdý Němec, a to se mu může v budoucnu vymstít! Becker si zamiloval britskou metropoli, třikrát tu vyhrál slavný Wimbledon a rozhodl se tam žít. Už v roce 2012 se přestěhoval do západního Londýna – na rozdíl od rodného Německa, kde je vzývanou celebritou, si v téměř desetimilionové megapoli mohl užívat relativní anonymitu.

„Chci zažádat o britské občanství, usnadnilo by mi to tady život,“ prohlásil už před sedmi lety. Jenže požadovaný formulář nikdy nevyplnil, což se mu do budoucna nejspíš vymstí!

Britské ministerstvo vnitra jej totiž může ze země deportovat jako každého zahraničního zločince, který byl v zemi odsouzen na více než jeden rok nepodmíněně. Je to naprosto běžná praxe, odsouzenci jsou po odpykání trestu vyhoštěni při nejbližší možné příležitosti, a to »ve prospěch veřejného blaha«. A Boris do této kategorie spadá – za maření insolvenčního řízení dostal 2,5 roku natvrdo.

Zdá se, že po odpykání trestu se bude muset stěhovat. Otázka je kam, neboť jeho nemovitosti mu byly kvůli bankrotu zabaveny...

Boris Becker dostal 2,5 roku
Boris Becker dostal 2,5 roku