Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Držte k*rva hubu! Tenista Šapovalov měl konflikt s fanoušky

Autor: pl

Zápas blbec se šťastným koncem. Nějak takhle by se dal popsat zápas kanadského tenisty Denise Šapovalova (23) v rámci Italian Open. Světová šestnáctka se utkala s domácímu Lorenzem Sonegem (26) a o emoce nebyla nouze. Vrcholem byl jeho výbuch směrem k divákům během vášnivé diskuze s rozhodčím. Nakonec se ale Šapovalov radoval z výhry.

Rozhodčí udělil Šapovalovi v průběhu druhého setu penalizaci za to, že se dostal za síť. Rodák z izraelského Tel Avivu s ruskými kořeny šel celou situaci sudímu vysvětlit. Podle jeho slov jen u sítě ukazoval raketou na místo dopadu jeho míčku, který byl rozhodčím uznán jako chybný.

Šapovalov se s ním chvíli dohadoval, zatímco bučení z publika nabíralo na intenzitě. Po nějaké době už to Šapovalov nevydržel, a bouchly v něm saze. „Držte k*rva hubu!“ zařval směrem k divákům. Okřiknutí ale vyvolalo bumerangový efekt. Místo toho, aby byli fanoušci potichu, ještě víc přidali v bučení.

Onen set sice Šapovalov prohrál, celkově ale vyhrál 2:1 na sety po výsledcích 7:6, 3:6 a 6:3 a podívá se tak do druhého kola turnaje. Pro semifinalistu loňského Wimbledonu to ale letos nebyl jediný skandál. V lednu na Australian Open během duelu proti Rafaelu Nadalovi nařkl rozhodčí z korupce.

Denis Šapovalov
Denis Šapovalov