Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Koho bych na MS sledoval?! Ovečkin kvůli sankcím opovrhuje šampionátem

Autor: pl

Hráči Floridy se postarali o to, že už má dovolenou. Běžně by útočník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin (36) odletěl na mistrovství světa a reprezentoval Rusko. To ale zástupci IIHF postavili mimo hru, a vítěz Stanley Cupu z roku 2018 má volno. Nedávno udělala s Ovečkinem v Moskvě rozhovor televize Match TV, které prozradil, jak to teď s mistrovstvím má.  

Trojnásobný mistr světa se po vyřazení z play-off NHL přesunul z hlavního města Spojených států do hlavního města Ruska. Společně s rodinou zašel na fotbalový zápas oblíbeného Dynama proti Soči. Při té příležitosti si ho odchytli reportéři prokremelské Match TV, a zprostředkovali s ním rozhovor. Mimo jiné i o letošním šampionátu ve Finsku, kde Rusové chybí.

Reprezentoval by i přes okupaci

Reportéry zajímalo, jestli Ovečkin sleduje mistrovství i přes ruský zákaz. „Ne, rozhodně ne,“ vyjádřil se striktně devítinásobný nejlepší střelec NHL. „Co je na tom turnaji bez Rusů k vidění?,“ odpověděl na otázku otázkou.

Zároveň prozradil, jestli by v současné době, kdy jeho země okupuje Ukrajinu, reprezentoval svou zem. ,,Pokud je příležitost, jsem vždycky připravený. Hrát za nároďák je velká čest. Když mě trenéři potřebují, tak proč ne," sdělil Ovečkin svůj postoj k reprezentaci. Moskevský rodák letos nastřílel v nejlepší hokejové lize světa rovných 50 branek v 77 zápasech. Celkem si připsal v základní části 90 bodů, nejvíc za posledních 12 let.

Kapitán Washingtonu Capitals Alex Ovečkin
Kapitán Washingtonu Capitals Alex Ovečkin