Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Schytali to i hendikepovaní! Liverpool obdržel tisíce stížností na chování policie

Autor: pl

Finále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Realem Madrid na Stade de France v Paříži mělo být vrcholem sezony pro mnoho liverpoolských fanoušků. Místo toho se utkání proměnilo v noční můru. Vedení fotbalového Liverpoolu obdrželo více než pět tisíc svědectví o skandálním chování francouzské policie, která napadla dokonce i lidi se zdravotním postižením. 

Celé to začalo neukázněnými fanoušky bez lístků, kteří začali přeskakovat ploty. Vznikl chaos, a policie se proto rozhodla zakročit. V davu už ale těžkooděnci nerozlišovali, kdo má lístek a kdo se chce na zápas vetřít. Spousta příznivců, kteří lístek měli, tak schytali dávku slzného plynu. A nejen to.

„Upřímně, jsem zděšen tím, jak se chovali k našim fanouškům. Příslušníci policie zaútočili dokonce na ženy, děti i tělesně postižené,“ zhrozil se generální ředitel klubu Billy Hogan v rozhovoru pro Daily Mail. „Množství svědectví, které jsme obdrželi za prvních 24 hodin, je enormní. To jen dokazuje, že to lidé nechtějí nechat jen tak.“

Klub zahájil vlastní vyšetřování

Vedení UEFA vydalo prohlášení, že už začalo nezávislé vyšetřování. Pro šéfy Liverpoolu je to ale málo, a tak zahájili vlastní vyšetřovací proces. „Všichni jsme viděli, co se tam dělo. Četl jsem nespočet příšerných příběhů z místa dění. Nikdo by si tohle neměl prožít. Tohle je prostě zcela neakceptovatelné,“ zdůraznil Hogan na závěr.

Obrovská tlačenice před Parkem princů. Pořadatelé nezvládli finále Champions League ještě před jeho startem
Obrovská tlačenice před Parkem princů. Pořadatelé nezvládli finále Champions League ještě před jeho startem