29. května 2022 • 08:50

Peklo v Paříži: policie zatýkala, stovky zraněných. Liverpool žádá vyšetřování

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzská policie zadržela při finále fotbalové Ligy mistrů v Paříži 68 lidí. Podle předběžné bilance utrpělo 238 fanoušků lehká zranění. Kolik případů souviselo s problémy před zápasem mezi Liverpoolem a Realem Madrid, kdy se řada fanoušků nemohla dostat na stadion v Saint-Denis a vznikl chaos, policie neuvedla. Anglický klub žádá, aby se události ze sobotního večera vyšetřily.



Utkání, které vyhrál Real 1:0 a získal čtrnáctý triumf v Lize mistrů, začalo kvůli potížím u Stade de France s více než půlhodinovým zpožděním.

Před branami stadionu bylo ještě krátce před 21. hodinou velké množství fanoušků. Někteří příznivci zřejmě bez platné vstupenky přelezli plot, unikli členům ochranky a utíkali ke stadionu. Na jiných místech policisté stříkali slzný plyn na fanoušky Liverpoolu za plotem. Přitom někteří z nich ukazovali, že mají lístky.

„Jsme velmi zklamáni problémy, které dnes večer měli fanoušci Liverpoolu na Stade de France, a zhroucením bezpečnostních opatření. Tohle je největší zápas v evropském fotbale a fanoušci by neměli zažít scény, kterých jsme byli svědky,“ uvedlo vedení Liverpoolu v prohlášení. „Oficiálně jsme požádali o vyšetření příčin těchto nepřijatelných záležitostí.“

Proti fanouškům policie používala i pepřový sprej
Proti fanouškům policie používala i pepřový sprej

Podle UEFA se před zápasem v sekci určené fanouškům Liverpoolu zasekly tisíce lidí, kteří si zakoupili falešné vstupenky, jež turnikety odmítly. „Kvůli tomu se tam nahromadili fanoušci, kteří se snažili dostat dovnitř. Proto byl výkop odložen o 35 minut, aby na zápas mohlo co nejvíce fanoušků s platnými vstupenkami. Vzhledem k tomu, že počet lidí před stadionem po výkopu stále narůstal, policie je rozehnala slzným plynem a přinutila je odejít,“ uvedla UEFA.

Vyjádřila soucit těm, kterých se tyto problémy dotkly. „Záležitost budeme dál naléhavě přezkoumávat s francouzskou policií a úřady a s Francouzskou fotbalovou federací,“ oznámila evropská fotbalová unie.

Courtois je unikát, rozplývá se Hřebík. Zlatý míč už musí jít brankáři, nejdůležitější post
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud