Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Slávistu Sankoviče (†42) našli mrtvého: Záhada posledních hodin před smrtí!

Autor: ČTK, ljš

Bylo mu pouhých 42 let a fotbal byl stále jeho život. Bývalého slovinského reprezentanta Gorana Sankoviče, který působil i v pražské Slavii, našli mrtvého. Jeho smrti předcházelo záhadné zmizení.

„Včera nás šokovala zpráva, že nás navždy opustil náš bývalý fotbalista Goran Sanković. Goran hrál v dresu klubu Celje v letech 1996 až 2001 a byl také členem slovinské reprezentace. Upřímnou soustrast rodině a všem příbuzným zasaženým touto ztrátou,“ napsal v neděli Sankovičův někdejší klub NK Celje na svém facebookovém profilu.

Sankovič byl podle médií viděn naposledy v pátek ráno, když vezl své dítě do školy. Pak se po něm slehla zem. Policisté z jeho bydliště v Celje po něm vyhlásili pátrání, dlouho se ale nedařilo zjistit, kam odjel. Jeho tělo bylo nalezeno až v sobotu odpoledne. Příčina úmrtí zatím nebyla objasněna.

Bývalý obránce za Slavii v letech 2001 až 2002 odehrál 21 ligových zápasů. Poté v Řecku nastupoval za Akratitos a Panionios. Už v roce 2004 ukončil kariéru kvůli problémům s kolenem. Pětinásobný reprezentant se jako jediný fotbalista z české ligy dostal na mistrovství světa 2002, kde ale do hry nezasáhl.

Fotbalu se věnoval i po kariéře, živil se jako agent a působil v klubu v Rogatci. „Odpočívej v pokoji, Gorane, už se nemusíš trápit, jestli bude hřiště v pořádku nebo ne,“ napsal jeden z jeho tamních přátel a dodal: „Budeš mi chybět, navzdory všemu jsi byl zajímavý člověk, se kterým se dalo dobře povídat.“

Bývalý slávistický fotbalista Sankovič zemřel ve 42 letech
Bývalý slávistický fotbalista Sankovič zemřel ve 42 letech