Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Boxer (†34) si vysloužil přezdívku »Erdogan«: Teď záhadně zemřel!

Autor: ptr

Šok pro boxerský svět! Nečekaně a náhle zemřel na srdeční selhání turecký boxer Yavuz Ertürk (†34), který byl známý pod přezdívkou »boxer Erdogan«. Tu si vysloužil svou výraznou podporou tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdoğana (68).

Zesnulý bijec se dostal do povědomí veřejnosti především díky svému souboji s mistrem Evropy Ünsalem Arikem (41). Ten na rozdíl od Ertürka současného tureckého prezidenta nepodporuje a řadí se mezi jeho odpůrce. I díky tomu se oba boxeři několikrát střetli i na veřejnosti. V roce 2017 se mezi nimi málem strhla rvačka na veletrhu.

Nečekaná smrt však zasáhla i velkého soupeře. „Často jsme spolu bojovali a napadali se, protože jsme měli odlišné názory, ale děkuji za každý mistrovský pás, který jsi pro naši zemi získal. Odpočívej v pokoji Yavuzi Ertürku. Jednou se zas uvidíme. Naše země ztratila šampiona,“ složil dojemný hold svému rivalovi.

Ertürk byl velmi úspěšným boxerem. Kariérní bilanci v profiringu měl 28 výher a jen jedinou porážku, navíc hned 22 výher zaznamenal knockoutem. Naposledy zvítězil v asijském šampionátu WBA a na balkánském mistrovství WBC.

Turecký boxer Yavuz Ertürk
Turecký boxer Yavuz Ertürk