Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zdrcující zpráva pro Baník: Talentovaný mladík (18) má rakovinu!

Autor: ptr, čtk

Se strašlivou zprávou přišel fotbalový klub z Ostravy ve čtvrtek odpoledne. Mladičký Matěj Šín musí dočasně přerušit kariéru. Osmnáctiletý talent se v nejbližší době bude potýkat s mnohem horším soupeřem, než které potkává na trávníku. Byla mu zjištěna rakovina.

Matěj v uplynulé sezoně poprvé nakoukl do naší nejvyšší soutěže, když za Baník nasbíral pět startů. Odchovanec Polanky se do Baníku dostal v roce 2014 přes Vítkovice. Poctivou dřinou se propracoval až do A-týmu, což se mu povedlo v pouhých sedmnácti letech. Nyní ale musí na nějaký čas na další starty zapomenout.

Mladý český reprezentant už má za sebou operační zákrok.„Matěj nyní začne absolvovat pooperační léčbu, která neumožňuje, aby podstupoval jakoukoliv zvýšenou fyzickou zátěž. Pro klub je teď absolutní prioritou Matějovo zdraví a jsme připraveni mu poskytnout maximální možnou součinnost a podporu v další léčbě.

Držíme mu palce, ať má co nejzdárnější průběh a věříme, že se znovu brzy vrátí do kabiny a na hřiště,“ uvedl sportovní ředitel Baníku Alois Grussmann.

Sparta - Baník: Šín se famózně proháčkoval až do vápna, ale v závěru fauloval
Video se připravuje ...
Talentovaný Matěj Šín z Baníku
Talentovaný Matěj Šín z Baníku