Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zahryzl se do něj! Boxer už zná trest za zkrat ala Mike Tyson

Autor: pl

Na konci zápasu slavil uprostřed slavné haly Madison Square Garden v New Yorku výhru, nicméně do smíchu mu určitě není. Boxer Edgar Berlanga (25) se dozvěděl svůj trest za kuriózní napadení protivníka. Co provedl? Kousl ho podobně jako to před lety udělal Mike Tyson.

Podle anglického webu mirror.co.uk dostal Berlanga pokutu ve výši 10 tisíc liber (v přepočtu více než 289 tisíc korun) a zákaz činnosti na následujících šest měsíců kvůli kousnutí v sedmém kole zápasu, který se uskutečnil 11. června. Jeho obětí byl Alexis Angula (38).

Rozhodčí incident během zápasu v super střední váze nezaznamenal, ale televizním kamerám neunikl. Po souboji Berlanga přiznal, že se pokusil svého protivníka kousnout stejně, jako když Mike Tyson ukousl v roce 1997 Evanderu Holyfieldovi kus ucha. Následně se za to omluvil na Twitteru, kde uvedl, že je to ostuda jak pro něj, tak i pro celý tým včetně promotéra ,,Reagoval jsem špatně, beru za to plnou odpovědnost," dodal na sociální síti. Trestu se však nevyhnul.

Protivník používal lokty

Zároveň rodák z Brooklynu uvedl, že Angula používal lokty. To bylo podle jeho slov důvodem onoho zkratu. „Oháněl se loktama, tak jsem se do něj zahryzl,“ vysvětlil Berlanga po zápase. Angulovi ucho naštěstí zůstalo celé, a jeho soupeř si profesionálně nezaboxuje až do prosince.

Boxer Edgar Berlanga
Boxer Edgar Berlanga