Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nedá si pokoj! Legenda F1 opět rasisticky urážela Hamiltona

Autor: pl

Pár slov, a reputace vybudovaná díky skvělé kariéře je fuč. Před pár dny vyšlo najevo, že bývalý šampion Formule 1 Nelson Piquet (69) uštědřil několik rasistických výroků na adresu Lewise Hamiltona (37). Podle britského deníku The Sun se ale objevila další nahrávka, ve které Piquet opět nešetří rasismem na Hamiltona, tentokrát v souvislosti s ex-jezdci F1 Keke a Nicem Rosbergovými.

Piquet už dostal zákaz vstupu do paddocku za své původní rasistické urážky směrem k Hamiltonovi během loňského rozhovoru, který ale spatřil světlo světa až nyní. Trojnásobný mistr světa v něm hájil svého „zeťáka“ Maxe Verstappena poté, co kvůli Hamiltonovi skončil v Silverstonu po nárazu do zdi v nemocnici.

Za své výroky, během kterých označil Hamiltona jako „negrouška“, se Piquet omluvil. Tohle gesto ale přijde s největší pravděpodobností vniveč, protože se objevila další Piquetova nahrávka s rasistickými urážkami sedminásobného šampiona, a to jen pár dní před dnešním startem Velké ceny Velké Británie, kde je Hamilton doma. Navíc je to symbolicky trať, kde loni havaroval Verstappen, a kde tak celý spor započal.

Asi se teplil

Tentokrát byl Piquet urážlivý během rozhovoru v souvislosti s rodinnou dvojicí bývalých pilotů F1. Otcem Keke Rosbergem, se kterým Piquet soupeřil, a jeho synem Nicem, který byl v minulosti Hamiltonovým parťákem ve stáji a v roce 2016 se stal mistrem F1.

„Jeho syn (Nico Rosberg) se stal šampionem. Myslím, že ten negroušek se v té době teplil. Jezdil celkem špatně,“ řekl Piquet během onoho rozhovoru, ve kterém kromě rasistických urážek použil také homofobní výraz. V prvním případě se jedna z ikon F1 dočkala zastání od svého „zetě“ a Hamiltonova konkurenta Maxe Verstappena. Druhá nahrávka mu ale může definitivně zlomit vaz ve světě Formule 1. Navíc, když vedení prestižní organizace důrazně bojuje proti rasismu.

Lewis Hamilton si musel od trojnásobného mistra Nelsona Piqueta vyslechnout několik nelichotivých poznámek
Lewis Hamilton si musel od trojnásobného mistra Nelsona Piqueta vyslechnout několik nelichotivých poznámek