Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Smrt bývalého hráče NHL (†53): Zemřel na hotelu, kde bydlí český skaut!

Autor: pl

Oči celého hokejového světa jsou momentálně upřeny na Montreal, kde už dnes večer proběhne první kolo draftu. Hokejovou slavnost, na které jsou do NHL vybíráni ti nejtalentovanější mladíci, ale zastínila tragédie. V jednom z hotelů zemřel bývalý bek NHL a skaut Bryan Marchment (†53). Ve stejné budově přitom bydlí i český skaut Dallasu a trojnásobný vítěz Stanley Cupu Jiří Hrdina (64)!

„Odpočívej v pokoji Bryane…právě se stalo na stejném hotelu, kde bydlíme i my,“ sdělil Hrdina svým fanouškům na Twitteru znepokojivou zprávu o úmrtí ex-obránce, jehož syn Mason Marchment hraje za Floridu.

Mladoboleslavský rodák nastupoval proti Marchmentovi v NHL několik let. Není tak divu, že ho smrt hokejového kolegy zasáhla. Kromě informace o úmrtí ještě sdílel vyjádření komentátora NHL pro kanadskou stanici TSN Gorda Millera.

„Přes všechnu Bryanovu tvrdost a houževnost, a že toho za ty roky bylo, se mu přezdívalo „mushy“ (v překladu sentimentální). Byl tichý, laskavý a měl trochu podlejší smysl pro humor. Upřímnou soustrast jeho rodině a mnoha přátelům. Jsem hrdý, že jsem mezi ně patřil,“ napsal Miller na sociální síť.

Bryan Marchment sbíral každou sezonu hodně trestných minut, nebál se ani bitek
Bryan Marchment sbíral každou sezonu hodně trestných minut, nebál se ani bitek