Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

»Odvedený« brankář Fedotov se ozval přes manželku: Slyším vaše hlasy!

Autor: tad, sm

Měl namířeno do NHL, místo toho ho v Rusku zadrželi a donutili narukovat do armády za polární kruh. Hokejový brankář Ivan Fedotov (25) se teď světu ze svého »lágru« poprvé ozval.

Člen stříbrného týmu z letošní olympiády byl obviněn z vyhýbání se vojenské službě a násilně odvlečen do přístavu Severodvinsk v Archangelské oblasti, kde se už dva týdny připravuje na působení v armádě. Místo, kde se špičkový gólman nachází, je neblaze proslulé tím, že tam v minulosti Rusové testovateli jaderné bomby.

Dosud zprostředkovával informace o Fedotovi pouze jeho právník, nyní se ale konečně ze svého »zajetí« ozval i sám hokejista, jehož slova tlumočila světu manželka Naděžda. „V této pro nás těžké době nemůžeme nevidět, kolik starostlivých lidí po celém světě reagovalo na Ivanův příběh. Na Ivanovo přání bychom mu rádi předali slova vděčnosti,“ těší Fedotovu ženu, která fanouškům brankářův vzkaz předala prostřednictvím sociálních sítí.

„Děkuji všem svým fanouškům, hokejovým příznivcům za neviditelnou podporu v této těžké době, za komentáře pod příspěvky v médiích. Přátelé, děkuji vám, že jste nenechali mou situaci vyznít do prázdna! Děkuji všem, kteří zanechali stopu v mé historii. Svými hlasy a svou účastí. Slyším vaše hlasy a to mi dodává sílu a posiluje víru v nejlepší konec,“ vzkázal brankář, který pomohl CSKA Moskva k zisku titulu a od nové sezony měl chytat v Philadelphii.

Místo toho ho čeká mnohem drsnější angažmá, armádní přísahu by měl složit 13. srpna.  

Fedotov se proti odvlečení do armády chce bránit u soudu.
Fedotov se proti odvlečení do armády chce bránit u soudu.