Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Verner o kamarádovi Pljuščenkovi: Je Putinovým sousedem. Chce přežít v luxusu!

Autor: ris

Pro krasobruslaře Tomáše Vernera (35) býval Jevgenij Pljuščenko (39) modlou. Sportovním vzorem, k němuž vzhlížel. Co mistr Evropy z roku 2008 říká na Rusovu umanutou podporu prezidentovi a vrahovi Putinovi, který vyvolal krveprolití na nebohé Ukrajině?

Verrner s Pljuščenkem spolu před lety trávili hodiny a hodiny času. Objížděli exhibice, estrádami bavili fanoušky po celém světě. Třeba i v Severní Koreji, za což český šampion před jedenácti lety logicky schytal drsnou kritiku. Momentální politický postoj trojnásobného mistra světa a olympijského šampiona se mu ale nelíbí.

„Jsem zklamán. Na druhou stranu dlouho víme, že sport v Rusku není oddělen od vlády,“ řekl Verner ve čtvrtečním pořadu Události, komentáře na programu ČT 24. „Vláda tamní sport podporuje a Jevgenij Pljuščenko je v současnosti zastáncem režimu, aby si udržel svůj vlastní sportovní svět, který během kariéry vybudoval. Proto podporuje svého prezidenta. Jsem zklamán,“ sklopil oči písecký rodák.

Netají se, že na ledě se svým vystupováním chtěl Rusovi přiblížit. „Jako sportovec i jako člověk pro mě byl dobrým kamarádem, vzorem! Ale to, co dělá teď, jakým způsobem se prezentuje, je vlastně jenom jeho osobním zájmem, aby přežil… Aby přežil v luxusu,“ řekl moderátorce Marcele Augustové .

Verner tak trošku nastínil, že Pljuščenko v momentální chvíli ani nemá jinou možnost. „On bydlí ve čtvrti Rubljovka vedle Moskvy. Je soused pana prezidenta, takže tam jde opravdu o přežití v luxusu,“ uvedl Verner. Východní předměstí Moskvy je plné prominentů. Kdo v Rusku něco znamená, má domov právě tam. Například oligarcha a mírotvůrce Roman Abramovič.

Verner ve studiu připustil, že v jeho očích ztratil Pljuščenko veškerý kredit. „Z lidského hlediska jsem k němu ztratil jakýkoliv respekt. Sportovně je pořád hvězda, jenže lidsky… Lidsky nic.“

Luxusem se na instagramu ráda chlubí hlavně Pljuščenkova manželka Jana. Ať už jsou to drahé dovolené, opulentní snídaně nebo nabušená auta
Luxusem se na instagramu ráda chlubí hlavně Pljuščenkova manželka Jana. Ať už jsou to drahé dovolené, opulentní snídaně nebo nabušená auta