Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dva roky od tragické smrti hokejového reprezentanta Buchtely: Dojemná vzpomínka matky!

Autor: ptr

Není tragičtější moment v životě rodiče, než přežít vlastního potomka. O neuvěřitelně bolesti ví Eva Buchtelová hodně, ale i dva roky po kruté ztrátě se snaží vzpomínat na svého syna především tak, aby ji inspiroval. Ondra (†20) byl úspěšným hokejistou, který působil i v mládežnických reprezentacích. Život mu vzalo zákeřné onkologické onemocnění

Před dvěma lety dostal český hokejový národ tvrdý direkt. Mladý a talentovaný hokejista podlehl rakovině srdce. Datum 24. července 2020 zůstane už navždy v paměti všech, kdo Ondru znali.

Buchtelovi lékaři diagnostikovali sarkom na srdečním svalu, který zasáhl i obě plíce a ukázalo se, že neměl v nerovném boji šanci. Ani tak se nikdy nevzdal a byl do posledních chvil pozitivní, jak jen to šlo. Jeho tetování, které znělo „Zemři a povstaň“, beze zbytku vystihovalo jeho postoj k situaci, ve které se ocitl.

Vzpomínky na oblíbeného spoluhráče neblednou ani po letech. Při tradičním hokejbalovém turnaji ComaCup na Ondru zavzpomínali i kamarádi z rodného Ústí nad Labem. Vyvěsili jeho fotografii a pozvali rodinu, aby společně zavzpomínali.

Samotné smutné výročí je samozřejmě vždy nejtěžší právě pro rodiče a jeho přítelkyni Aničku, která na svou lásku stále myslí. Maminka Eva zveřejnila fotku pietního momentu nad hrobem i společnou fotografii s Aničkou , ze které je patrné, že společné pouto jim drží i nadále. Navíc vytvořila i vzpomínkové video z fotografií z Ondrova mládí, kde v podkresu zní píseň Orel od písničkářky Radůzy.

Hrob nadějného hokejisty, který podlehl zhoubné rakovině
Hrob nadějného hokejisty, který podlehl zhoubné rakovině
Zemřel Ondřej Buchtela. Mladého hokejistu postihl vzácný typ rakoviny
Video se připravuje ...