Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kyrgios zase řádil. Tenisový bouřlivák neunesl vyřazení, následoval nervový kolaps!

Autor: pl

Jakmile se nedaří, chytá nervy. Tak nějak si fanoušci na tohle chování u tenisty Nicka Kyrgiose (27) už zvykli. Australský bouřlivák dostál své pověsti i na US Open, když po vyřazení od Rusa Karena Chačanova (26) ve čtvrtfinále rozmlátil rakety!

Byla jedna ráno, ale Kyrgios byl i po zápase plný energie, negativní energie, která musela po prohře ven. Oběti? Jeho tenisové rakety, které létaly vzduchem. Rodák z australského hlavního města Canberra prohrál napínavý duel proti Chačanovovi, který trval přes tři hodiny, 3:2 na sety (7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4) a s turnajem se rozloučil.

Nechci koleno lámat přes koleno

Hněv mohl panovat nejen z prohry, ale také z levého kolene, které ho napříč zápasem zlobilo. Uprostřed střetnutí mu levou nohu musel dokonce namasírovat trenér. „Nechci to lámat přes koleno a hrát se zraněním,“ pronesl Kyrgios během pauzy, byť použil ostřejší výraz.

Nervové zhroucení po utkání ale nebylo jeho jediným výstupem. Ve třetím setu za stavu 4:4 Kyrgios znechuceně odhodil raketu, a zakřičel několik nadávek, které se sudí James Keothavong rozhodl ignorovat. Australan se ale stejně o několik chvil později pakoval nejen z kurtu, ale i z celého turnaje.

Tenisový nervák Nick Kyrgios opět vybouchl. Po čtvrtfinálovém vyřazení z US Open si zlost vybil na svých raketách
Tenisový nervák Nick Kyrgios opět vybouchl. Po čtvrtfinálovém vyřazení z US Open si zlost vybil na svých raketách