Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Borci Viktorky Bystroň, Rajtoral a Čišovský fandili z nebe: Ta fotka svírá srdce!

Autor: nem

„Ahoj, já jsem Leo Messi.“ Podání ruky. „Ahoj, já jsem Franta Rajtoral.“ Snímek z archivu Plzně před mačem v Barceloně (skončil po uzávěrce) svírá srdce a vhání do očí slzy.

Psal se 19. říjen roku 2011. Hrála se také Liga mistrů. S hvězdami »Barcy« se před milosrdnou porážkou 0:2 ve středovém kruhu pažitu na Camp Nou zdravili s esy světové kopané tři slavní borci z Viktorky. Neúprosným řízením osudu ani jeden z nich dnes nežije!

Duše melancholika

Tenkrát stál lístek na zápas v Katalánsku 850 korun. Včera už vyšel v přepočtu na 1500 kaček. Před těmi jedenácti lety viděli fandové v barvách Západočechů urputného beka s křehkou duší melancholika Františka Rajtorala (†31). Skálopevného stopera se sklonem léčit neduhy pochybnými látkami Davida Bystroně (†34). Zadáka se srdeční komorou, do níž se vešel celý svět, stiženého neléčitelnou chorobou Mariana Čišovského (†40). Včera všichni fandili partě kouče Michala Bílka z fotbalového nebe.

Je nasnadě, že sokové z té unikátní fotky Messi (nyní válí za PSG), Abidal (poráží rakovinu jater) a Villa (předloni ukončil kariéru) na ně v běhu fotbalových let zapomněli. Příznivci Viktorie Plzeň určitě ne...

David Bystroň (†34)

Post: stoper

Za Plzeň v LM: 6 zápasů, 1 gól

Rodák ze slovenské Levoči dostal dvouletý distanc za metanfetamin. S dluhy odhadovanými na 3,5 milionu korun se v květnu 2017 oběsil ve Švýcarsku.

František Rajtoral (†31)

Post: bek

Za Plzeň v LM: 12 zápasů, 1 gól

Sympaťák každým coulem prodělal léčbu z depresí. V dubnu 2017 se zapomenutý oběsil při angažmá v Gaziantepsporu na turecko-syrském pomezí.

Marian Čišovský (†40)

Post: stoper

Za Plzeň v LM: 9 zápasů, 0 gólů

Táta tří dětí, který by se o úsměv rozdělil s půlkou planety, podlehl v roce 2020 neléčitelné chorobě ALS. Vzdoroval jí statečně šest let!

19. 10. 2011 - Barcelona Camp Nou Melouch šikovného lazebníka Pilaře Dojemný obrázek do památníku. Zleva Bystroň, Abidal, Rajtoral, Messi, Čišovský a Villa.
19. 10. 2011 - Barcelona Camp Nou Melouch šikovného lazebníka Pilaře Dojemný obrázek do památníku. Zleva Bystroň, Abidal, Rajtoral, Messi, Čišovský a Villa.