Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Reprezentant Novák po smrti slavného táty (†57): Další krutá rána!

Autor: sm

Ještě v létě se zdálo, že je jeho život zalitý sluncem. Obránce Filip Novák si vzal za ženu svou partnerku Kateřinu a nic nenasvědčovalo tomu, že by se jeho kariéra blížila k velkém zádrhelu. Teď se ale fotbalový reprezentant musí srovnat nejen s tragickým úmrtím v rodině, ale také se zvláštním krokem, který jeho turecký klub udělal.

Novákův turecký klub Fenerbahce nezapsal českého hráče na soupisku pro podzimní část sezóny a zmizela tak vidina toho, že by v následujícím půl roce mohl rodák z Přerova zasáhnout do hry. Přestupové období je navíc u konce.

Po tomto kroku proto ještě více zesílily spekulace, že špičkový turecký klub s fotbalovým obráncem už nepočítá a Novák se tak vrátí po sedmi letech zpátky do českých vod, kde by mohl obléknout dres Sparty.

Některé weby spekulují o tom, že Fenerbahce potřebuje zredukovat počet cizinců v kádru a kromě toho Turkům nesedí ani vysoký plat, který Novák má. 

„Hráči našeho fotbalového A týmu Armindo Bruma, Mauricio Lemos a Filip Novák nejsou zahrnuti v registrační listině TFF. V souladu s tímto rozhodnutím se naši hráči nebudou moci zúčastnit zápasů Superligy během první poloviny sezony,“ stojí v prohlášení klubu, který trojici jmenovaných děkuje za profesionální chování a pochopení.

Za krátkou dobu je to už druhá bolestná zpráva, které musí Filip Novák čelit. Před pár dny totiž vyšlo najevo, že přišel o milovaného tatínka Pavla Nováka mladšího (†57), který byl pro veřejnost znám jako zpěvák a syn hudební legendy.