Jonáš Bartoš
17. března 2022 • 16:40

Rébus v obraně reprezentace: Havel jako žolík. Krejčí čekal víc Plzeňáků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde o největší mrzení. A rébus, který kouč Jaroslav Šilhavý potřebuje vyřešit do příštího týdne: jak do klíčového zápasu o postup na MS do Kataru ve Švédsku (24. března) složit českou obranu, když vypadla hned pětice ověřených borců z letního EURO? Na šanci čekají i hráči, které kouč v nominaci národního týmu zatím ponechal mezi náhradníky a může se na ně dostat při dodatečné pozvánce.



Mezi 21 fotbalistů na baráž do Švédska vybral trenér Jaroslav Šilhavý pět klasických obránců, k nim se dají počítat i univerzálové Tomáš Holeš, Jan Sýkora a Ladislav Krejčí mladší. Na pondělním srazu přibudou ještě minimálně dva hráči, jeden z nich určitě do zadních řad.

Na seznam náhradníků zapsal Šilhavý devítku obránců. Mezi nimi najde ty, co pomůžou vyřešit současnou kalamitu. Asi nejblíž má k pozvánce Milan Havel, jenž se rozehrál do výborné formy v Plzni. Když na něj padl dotaz na úterní nominační tiskové konferenci, český trenér se jen pousmál, zda se dodatečné povolání bude týkat zrovna jeho.

„Překvapilo mě, že není už v první nominaci. Čekal jsem, že z Plzně tam bude víc lidí, vždyť vede ligu,“ říká Karel Krejčí, který aktuálně pomáhá s mládeží v druholigovém Táborsku. „Havel by si nominaci zasloužil,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud