Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na sudího v pražském přeboru vytáhli nůž: Špitál a gesto od Slavie!

Autor: lks, red

Dostal pěstí, vytáhli na něj nůž a vyhrožovali mu smrtí! Nakládačka po mači pražské 1. B třídy mezi Jižním Městem Chodov a Klánovicemi (1:6)  poslala sudího Matyáše Hanzlíka (19) do špitálu.

Zběsilosti a brutalitu chodovských hráčů i fanoušků odšpuntovala červená karta pro domácího hráče už v 55. minutě. Totální chaos nastal po závěrečném hvizdu. Při cestě do šaten si rozhodčí a delegát Pavel Sýkora vyslechli nadávky nejenom od diváků, ale i od předsedy Chodova a pořadatelů.

„Taková ku*da nemůže pískat,“ zapsal Matyáš urážky do oficiální zprávy o utkání. Při odchodu ze stadionu Hanzlík dostal na rozloučenou pěstí do obličeje a kopance. „Poté mi bylo špatně, bolela mě hlava a břicho, tak jsem raději šel na pohotovost,“ prozradil pro Footballclub.cz zdeptaný mladík. Proti napadení se hodlá bránit.

„S panem Sýkorou společně podáme trestní oznámení. Od pískání mě to ale neodradí,“ pokračoval. Chodovští mají na melu jiný názor. „Hanzlíkovi se omlouváme, byť jeho popsané události neodpovídají skutečnému průběhu incidentu,“ ospravedlňovalo se na Twitteru vedení týmu.

O případném trestu rozhodne zítra disciplinární komise Pražského fotbalového svazu. „Chodovu hrozí pokuta až 100 tisíc korun, uzavření hřiště na dobu až šesti měsíců a zápasy bez diváků, dále také zvýšený dohled orgánů svazu na náklady klubu,“ řekl předseda komise Richard Beneš.

Zavrženíhodné chování spustilo velkou vlnu solidarity a rozhodčí Hanzlík dostal spoustu podpůrných zpráv. Nad všemi čněly především vzkaz od předsedy komise rozhodčích Radka Příhody a pozvánka od pražské Slavie, která mladého rozhodčího ráda uvítá ve VIP prostorách na utkání Konferenční ligy proti FC Ballkani.

„Uvědomujeme si, že práce rozhodčích není jednoduchá, a o to více je třeba si vážit mladých a perspektivních lidí, kteří mají chuť ve fotbale něco změnit a posouvat úroveň českého fotbalu dál. Tímto pozváním bychom vám chtěli vyjádřit naši podporu a popřát co nejdřívější návrat na trávník!“

Pozvánka od pražské Slavie pro rozhodčího Hanzlíka.
Pozvánka od pražské Slavie pro rozhodčího Hanzlíka.