Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slávistický šéf Tvrdík po onkologické léčbě: Rozhodující vyšetření!

Autor: sm

Pere se jako lev! Od první chvíle, kdy Jaroslav Tvrdík (54) veřejnosti oznámil, že trpí zákeřnou nemocí, ukazuje fanouškům, že neztratil nejen pozitivní myšlení, ale také vůli bojovat. Momentálně podstoupil důležité vyšetření a má před sebou několik dní nejistoty.

Šéf Slavie o vyšetření, které podstoupil, informoval své fanoušky prostřednictvím twitterového účtu. „První PET/CT po onko léčbě. #fuckcancer. Všem přeji den plný naděje,“ napsal s emotikonem srdce Tvrdík k fotce z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Vyšetření, které bývalý ministr obrany podstoupil umožňuje odhalit mnoho patologických stavů a sestává ze dvou částí. Při PET (pozitronové emisní tomografii) se stanovuje míra poškození buněk, zatímco CT (computed tomography) ukáže přesné umístění postiženého ložiska. Výsledky pak mají lékaři k dispozici obvykle maximálně do několika dní.

Tvrdík boj s vážnou nemocí oznámil během letošního jara. Okamžitě se pochopitelně strhla vlna podpory ze strany sportovních fanoušků, kteří často navzdory jiné klubové příslušnosti odložili rivalitu stranou.

Šéf Slavie si vzal na nejintenzivnější část léčby volno, posledních několik týdnů už je ale plně zpátky ve své funkci. Zdá se, že práce pro milovaný klub je tím nejlepším lékem. A rve se za něj stejně jako za své zdraví. Nedávno ho například »nadzvedlo ze židle« chování Viktorie Plzeň k fanouškům sešívaných, kteří byli před zápasem podrobeni podivné vstupní kontrole a museli si v zimě a mokru zouvat boty.

Jaroslav Tvrdík má za sebou důležité vyšetření
Jaroslav Tvrdík má za sebou důležité vyšetření