Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Nepříjemné překvapení pro Piquého: Na jeho pozemku našli několik stovek hrobů!

Autor: pl

Ne, tohle opravdu není originální halloweenská výzdoba, ale reálný nález pohřebiště. Hvězdný fotbalista Gerard Piqué (35), který si nedávno zahrál v Česku proti Plzni, už myslí na fotbalový důchod, a tak se rozhodl ve Španělsku postavit luxusní hotel. Jenže je tady nejeden háček. Na místě stavby se totiž našla spousta hrobů!

Bývalý španělský reprezentant koupil pozemek ve městě Málaga v roce 2015 v přepočtu za necelé půl miliardy korun. Hotel má stát na proslulém místě Costa del Sol, které je blízko pláže. Stavba se ale musí na nějakou dobu přerušit.

Důvod? Nález několika stovek hrobek! „Vykopali jsme zhruba 250 hrobů, přičemž drtivá většina byla prázdná,“ citoval archeologa Alberta Cumpiana deník The Mirror. „Je pravděpodobné, že hroby nebyly nikdy použity. Jedná se o jedno z největších pohřebišť ve Španělsku,“ dodal.

Nález starý 600 let

Piqué ale nemusí zoufat. Odklad stavby kvůli hrobům se odhaduje maximálně do ledna. Cumpian navíc potvrdil, že se jedná o historické hrobky. Předpokládá se, že pocházejí z 15. století, a byly uloženy pod kinem, které původně na místě nálezu stálo, než ho zbourali.

Plánovaný hotel ale není jedinou Piquého podnikatelskou aktivitou. V roce 2018 založil firmu Kosmos, která funguje jako sportovní a mediální investiční společnost. V ní zaměstnává slavný obránce více než 100 lidí. Mimo jiné i přítelkyni Claru Chiu Martiovou (23), která po boku Piquého nahradila Shakiru. V budoucnu by se chtěl dokonce stát prezidentem fotbalové Barcelony.

Nepříjemné překvapení. Přesně to čekalo beka Barcelony Gerarda Piquého poté, co se dozvěděl, že na jeho pozemku se našlo více než 200 hrobek!
Nepříjemné překvapení. Přesně to čekalo beka Barcelony Gerarda Piquého poté, co se dozvěděl, že na jeho pozemku se našlo více než 200 hrobek!