Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Soupeřka Ledecké šla s kůží na trh: Jsem bisexuálka!

Autor: sm

Breezy Johnsonová na lyžích válí. Americká závodnice se na kopcích prohání ve stejných soutěžích jako Ester Ledecká a vůbec si nevede špatně. V duši ale měla intimní tajemství, se kterým se teď fanouškům svěřila. A zatímco ono »odhalení« může být skvělou podporou pro běžné smrtelníky, i ona sama se dočkala vlny pořádného potlesku, který sklidila například i od šampionky Lindsey Vonnové!

Breezy odhalila, že středem jejího zájmu nejsou pouze muži, ale také ženy. Oficiální prohlášení udělala na svých sociálních sítích. „Takže jsem bisexuálka. Před začátkem této sezóny jsem chtěla otevřeně říct, kdo jsem,“ napsala Breezy. Je zřejmé, že kromě toho, že chtěla uvést věci na pravou míru, bylo také smyslem jejího oficiálního stanoviska podpořit i další lidi s odlišnou sexuální orientací.

„Pro ty pestrobarevné lidi, kteří se cítí trochu jinak a chtějí vidět ty, kteří jsou jako oni, také na vrcholu, jsem tady, abych nás reprezentovala. Jsme normální a můžeme dělat cokoliv, co chceme.“

„Pro trolly, kteří chtějí nenávidět, nenávist nepřebije lásku. Pro ty, kteří nemají ponětí, co říkám, zamiřte na Google, jestli chcete být v obraze. Pro ty, kteří chtějí slyšet jen o závodění, mířím do Copperu na závěrečný tréninkový blok!“ uzavřela Breezy své sdělení s tím, že si váží všech, kteří ji podporují a přidala hashtag láska je láska.

Pod příspěvkem se ozvala řada známých sportovců, kteří Johnsonovou podpořili. „Buď vždy sama sebou. Jsem na tebe hrdá, že jsi k sobě upřímná. Láska nemá nálepky,“ ozvala se například bývalá šampionka Lindsey Vonnová.

„Doufám, že jednoho dne nebude potřeba »coming out« protože to bude stoprocentně akceptováno, normální a bez nutnosti »prohlášení«. Láska je láska,“ napsala Breezy Tina Weiratherová, bronzová medailistka z Pchjongčchangu.

Breezy Johnsonová přiznala, že ji přitahují i ženy
Breezy Johnsonová přiznala, že ji přitahují i ženy