Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pelé po špatných zprávách o jeho stavu: Vyjádření z nemocnice

Autor: sm

Sobotní zprávy z Brazílie nezněly vůbec dobře. Tamní tisk přišel s tvrzením, že bývalý hvězdný fotbalista Pelé, který trpí rakovinou, už nereaguje na chemoterapie a byl přesunut na oddělení paliativní péče. Sportovní legenda nyní z nemocnice poslala vzkaz, kterým chce fanoušky uklidnit.

Pelé na své sociální sítě přidal prohlášení lékařů, ve kterém se píše, že byla fotbalová legenda do nemocnice přijatá během minulého úterý k přehodnocení chemoterapie nádoru tlustého střeva. Lékařský dokument dále říká, že Pelé na léčbu respiračních infekcí reagoval dobře a v posledních 24 hodinách nedošlo k žádnému zhoršení.

Samotný list, pod kterým je podepsáno několik specialistů pak Brazilec okomentoval pozitivním prohlášením. „Přátelé, chci, aby všichni zůstali klidní a pozitivní. Jsem silný, s velkou nadějí a dodržuji svou léčbu jako obvykle. Chci poděkovat celému lékařskému a ošetřovatelskému týmu za veškerou péči, které se mi dostalo,“ píše na sociálních sítích fotbalový velikán.

„Mám velkou víru v Boha a každá zpráva lásky, kterou od vás z celého světa dostávám, mě udržuje plného energie,“ těší Pelého, pro jehož podporu například pořadatelé probíhajícího šampionátu v Kataru vyčlenili dva mrakodrapy. A ani v těchto těžkých chvílích brazilská legenda nezapomíná na svůj oblíbený sport, ve kterém dříve vynikal: „A také sledujte Brazílii na mistrovství světa ve fotbale! Moc vám za všechno děkuji,“ ukončil své sdělení.

Nemocnému Pelému drží palce lidé po celém světě
Nemocnému Pelému drží palce lidé po celém světě