Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nechutné gesto šéfa FIFA: Selfíčko u těla Pelého (†82)

Autor: sm, ČTK

Nepřestává překvapovat! Gianni Infantino (52) nevynechá jedinou příležitost posunout hranice svého podivného chování. Skoro se zdálo, že největší škraloup za poslední dobu bude pro hlavu FIFA svéřepé bránění šampionátu v kontroverzním Kataru, ale teď to vypadá, že během rozloučení s legendárním fotbalistou Pelém klesl funkcionář na samé dno!

Obvykle lidé během pohřbů tiše přemítají nad zemřelými. Šéf FIFA se ale zármutkem příliš pohltit nenechal. Mezi truhlícími lidmi, kteří k rakvi legendárního fotbalisty Pelého dorazili uctít jeho památku a věnovat mu tichou vzpomínku, totiž vytáhl telefon a kousek od Brazilcova těla si pořídil »selfie«. 

Poslední rozloučení s Pelém sledujte ONLINE ZDE>>>

Kromě toho dorazil Švýcar se zajímavým návrhem. „Požádáme všech 211 členských asociací, aby ve svých zemích pojmenovaly stadion po Pelém,“ plánoval si Infantino v televizním rozhovoru. „Příští generace na celém světě potřebují vědět a pamatovat si, kdo to byl Pelé,“ vysvětlil. Otázkou je, nakolik je tento záměr realizovatelný. 

Smuteční slavnost na stadionu, kam se lidé mohou přijít s legendou rozloučit, potrvá do úterní 10. hodiny. Poté se procesí s rakví vydá na cestu městem na unikátní vertikální hřbitov Memorial Necrópole Ecumenica, kde bude Pelé v rodinném kruhu pohřben. Státní policie k zajištění pořádku zahájila speciální operaci „Král Pelé“.

Tak vypadá poslední cesta krále Pelého. Davy lidí, rakve na stadionu, ohňostroje po cestě
Video se připravuje ...

Témata:  blesksportFIFAKatarGianni InfantinoPelé