Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chvíle hrůzy pro cyklistu Sosu: Napadl ho ozbrojený kamioňák!

Autor: sm

Tenhle závěr vyjížďky si nejspíš nedokázal Iván Sosa představit ani v tom nejdivočejším snu! Jeho poklidný trénink se během pár sekund zvrtl v pořádné drama, během kterého se závodník začal bát o svůj život. Při jízdě na kole na něj totiž zaútočil řidič kamionu, který se navíc oháněl pistolí!

Kolumbijský cyklista zrovna trénoval poblíž města Cundinamarca, když ho velice těsně předjel řidič kamionu. Ten následně také vystřelil pistolí do vzduchu. Rukojetí zbraně pak Sosu uhodil a cyklista po útoku skončil v nemocnici.

„Potvrzujeme, že Iván Sosa byl ošetřen se zraněním brady v lékařském středisku ve Fusagasugá, jeho rodném městě, po incidentu, ke kterému došlo tento čtvrtek,“ informoval závodníkův tým ve čtvrtek.

„Cyklista týmu Movistar byl po celou dobu při vědomí. Hodně štěstí, kámo!" stojí v prohlášení.

„Chtěl bych poděkovat za veškerou podporu a lásku, které se mi v posledních hodinách dostalo. Naštěstí jsem jen vyděšen, ale cítím se dobře,“ okomentoval na sociálních sítích incident samotný Iván.

Na sociálních sítích se mezitím objevily fotografie Ivánova zranění, které sice bylo krvavé, ale přesto si mnozí oddechli, že z celé situace vyšel »jen« s poraněnou bradou. Vzhledem k okolnostem se totiž někteří obávali, že vše mohlo dopadnout ještě hůř...

Cyklistu Sosu během trénink napadl kamioňák
Cyklistu Sosu během trénink napadl kamioňák