Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Šílená radost juniorů po postupu do finále MS: Zbořili zázemí haly!

Autor: ptr

Moment, na který Česko čekalo dlouhých dvaadvacet let, je konečně tu. Reprezentace do dvaceti let se dokázala po skvělém obratu probojovat do finále mistrovství světa. Není proto divu, že si mladíci následné oslavy pořádně užili a dokonce při tom zbořili část zázemí haly.

Do konce základní hrací doby v semifinálovém zápase proti Švédsku zbývalo necelých čtyřicet vteřin, když obránce Jiříček dokázal propálit do té chvíle bezchybného Lindboma. Euforická oslava včetně naskočení na českou střídačku byla pouhý začátek historické noci. V poslední minutě prodloužení si totiž vzal slovo Jiří Kulich a parádní individuální akcí rozhodl o jisté medaili pro české mladíky.

Následně propukly oslavné a euforické výlevy plné řevu, radosti a skákání. Při návratu do šatny dokonce junioři dokázali srazit zástěny oddělující zázemí haly od ledové plochy. Poskoky a oslavené placáky byly na vachrlatou konstrukci příliš silné a tak se začala řítit k zemi. Naštěstí část náhradníků přispěchala na pomoc a zachytila padající kovovou kostru.

Finálová euforie! Podívejte se, jak mladí Češi slavili, až zbořili oponu
Video se připravuje ...