Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pelého 13. komnata: V závěti přiznal tajnou dceru

Autor: tad

Celý život odmítal uznat, že je jeho krví. Pelé (†82) otočil až na smrtelné posteli a nemanželskou dceru Sandru Reginu (†42) zařadil i do své závěti.

Fotbalový bůh měl oficiálně sedm dětí, Sandra Regina mezi ně patřila »z donucení«. Pelé ji počal s hospodyní Aniziou v roce 1964, ale dlouho ji nechtěl přiznat. Teprve testy DNA z roku 1991 jistě prokázaly, že je dcera opravdu jeho, brazilský kouzelník se k ní ovšem dál nehlásil. Nezměnila to ani Sandřina smrt na rakovinu prsu před 17 lety. Svědomí se v Pelém hnulo na poslední chvíli.

Smíření před smrtí

Den před posledním vydechnutím si Pelé k lůžku nechal zavolat Sandřiny syny Octavia a Gabriela. „Mluvil jsem s tetami a ty my řekly, že nás chce dědeček vidět. Byli jsme nadšení, čekali jsme na to celý život. V každé rodině dochází k hádkám a sporům, ta naše není jiná, ale jsou chvíle, kdy je láska ze všeho nejdůležitější. Děkuji bohu za chvíli, o které naše máma snila. Jsme nesmírně šťastní,“ vzkázal Octavio na Instagramu.

Zdědí miliony

Oba vnuci mají ještě jeden důvod k radosti: Pelé jejich zesnulou mámu zařadil do závěti, kde svým potomkům odkazuje přibližně 355 milionů korun. A jelikož Sandra logicky dědit nemůže, její podíl připadne právě Octaviovi s Gabrielem. Pěkná náplast na celoživotní rodinné drama.

Sandra se 5 let soudila, aby mohla používat Pelého jméno. Soud v roce 1996 vyhrála.

Brazilský bůh se k dceři celý život nehlásil, přesto ji nakonec zapsal do závěti.
Brazilský bůh se k dceři celý život nehlásil, přesto ji nakonec zapsal do závěti.