Pavel Hartman
Premium
13. ledna 2023 • 12:50

Jak by dnes obstál Pelé. Rozdával jesle i dřel. Ronaldo by se mohl učit

Autor: Pavel Hartman, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předběhl dobu. Tahle dvě slova nejlíp vystihují Pelého hru. Nechyběly v ní rychlost, dynamická technika, předvídavost, tajmink, kontrola prostoru i pohyb bez míče, tedy stěžejní pilíře současného moderního fotbalu. A nebylo to jen nadpozemským talentem, ale i tvrdým tréninkem. Teď si projdeme důkazy.



Rychlost a atletičnost

Bez rychlosti se v dnešním fotbale nikdo neobejde. Pelého by to nelimitovalo. Informace z dostupných pramenů se shodují, že uměl stovku za 11 vteřin. To je průměrná rychlost téměř 33 kilometrů za hodinu. Ano, Kylian Mbappé dokáže na hřišti běžně překonávat hranici 36 km/h, ovšem to neznamená, že by byl brazilský král pomalý. Vstupní bránou do Premier League, kde se aktuálně sdružují nejlepší fotbalisté z celého světa, neprojdou hráči s rychlostí pod 30 km/h. Pelé by tedy prošel.

Ani s dalšími kondičními parametry by problém neměl. Když přestupoval do New York Cosmos, což se událo už na sklonku kariéry, lékaři při testech zjistili, že jeho aerobní kapacita je taková, že dokáže zopakovat činnost ve vysoké intenzitě během 45 až 60 sekund.

Dále konstatovali, že Pelého chodidla byla ukázkově rovnoběžná a kost v patě výjimečně silná a vyvinutá. To ho nutilo správně se

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud