Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sport u sousedů truchlí: Navždy odešel slovenský reprezentant. (†31) Zemřel po pádu!

Autor: pl

Obrovský smutek zavládl napříč slovenským sportem. Svět totiž opustil squashista a mistr Slovenska Miroslav Celler (†31). Podle zahraničních informací měl reprezentant spadnout ze schodů.

„Se žalem v srdci vám oznamujeme, že při nešťastné náhodě dnes přišel o život Miroslav Celler,“ stojí na facebookovém účtu Slovenské squashové asociace. „Byl výborným sportovcem a kamarádem, ale především byl skvělým manželem a otcem. Vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho rodině a nejbližším. Odpočívej v pokoji, Mirec.“ Tragickou událost potvrdila i bratislavská policie.

Squashista, který se stal v roce 2015 mistrem Slovenska, měl údajně spadnout v noci ze 6. na 7. ledna ze schodů v jednom z bratislavských podniků. Společně se svým kamarádem měl namířeno domů, kam už ale nikdy nedorazí. Jeho kamarád skončil po pádu v nemocnici.

Celler zaznamenal během své sportovní kariéry nejeden úspěch. Kromě titulu mistra Slovenska z roku 2015 byl osminásobným slovenským mistrem v juniorské kategorii, vícenásobným vicemistrem Slovenska a trojnásobným národním mistrem v týmech. Nejvýš se ve slovenském squashovém žebříčku umístil na druhém místě.

Miroslav Celler (vpravo) patřil na Slovensku mezi zkušené squashisty
Miroslav Celler (vpravo) patřil na Slovensku mezi zkušené squashisty