Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vyhlášení nejlepšího koně roku: Ceny ovládl Gasparini

Autor: ČTK

Hnědák Gasparini vyhrál ocenění pro nejlepšího koně roku 2022. Vítěz zářijového St. Legeru a čtyřletý hřebec ze stáje Tippler Group s.r.o. majitele Petra Karlíka předčil v hlasování druhého Ponntose. Třetí skončil L'Estran. Jockey Club České republiky vyhlásil vítěze na Galavečeru českého turfu v pražském hotelu Olšanka.

Svěřenec trenéra Jana Demeleho Gasparini vyhrál vedle českého St. Legeru také ten slovenský. Předtím dominoval i ve Slovenském derby. Prestižní anketu vyhrál jako první český odchovanec od roku 2000, kdy zvítězil Peruán. Gasparini rovněž získal ocenění pro nejlepšího tříletého hřebce a nejlepšího koně českého chovu.

Dvě ceny posbírala žokejka Jiřina Andrésová, která získala double za rovinový šampionát Lázně Poděbrady Cup a BoKaBau Ladies Cup. Mezi překážkáři zvítězil Jan Odložil před Lukášem Matuským a Marcelem Novákem

Cenu za dlouholetý přínos dostihovému sportu získali legendární žokejové a trenéři Ferdinand Minařík starší a Jaroslav Drlík. Stejné ocenění obdržel in memoriam Antonín Černocký. Cenu za mimořádný přínos dostihovému sportu za rok 2022 získala společnost Lázně Poděbrady a.s., která je dlouhodobým titulárním partnerem šampionátů rovinových a překážkových jezdců.

Hnědák Gasparini s žokejem Jiřím Palíkem vyhrál Slovenské derby
Hnědák Gasparini s žokejem Jiřím Palíkem vyhrál Slovenské derby