Květoslav Šimek
4. října 2022 • 10:00

Stopka za kokain. Jezdkyně Mokrošová má po dopingu ve Francii roční zákaz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žákovská jezdkyně Sabina Mokrošová dostala od France Galop roční distanc za pozitivní test na kokain. Zákaz se vztahuje na francouzské území. Doma Mokrošová zatím dál jezdí, minulý týden vyhrála rovinový dostih v Lysé nad Labem. Jockey Club ČR byl o verdiktu vyrozuměn, bude situaci řešit. Informaci uveřejněnou na internetových stránkách France Galop přinesl web Jezdci.cz.



Sabina Mokrošová jezdí převážně pro tréninkovou centrálu Nieslanikových, je dvojnásobnou šampionkou českých amatérů. V letošní sezoně vyhrála už dvanáct dostihů, včetně dvou jedničkových (Cena Nory Jeane s Comming Pulse a Velká letní cena s Joganvillem).

Dvanáctiměsíční distanc platí od letošního 12. října. Zástupci francouzského svazu ve zprávě požádali Jockey Club ČR, aby vzal trest na vědomí a potvrdil ho i na českém území.

Pozitivně testována na kokain a jeho metabolity byla Mokrošová 23. června v Chantilly a o den později v Saint-Cloud. Se Sparkle Shout tam byla osmá, s First Nonastaise sedmá a s Chalderem jedenáctá (všechno stáj MUDr. Eva Nieslaniková). France Galop po obdržení výsledků odběrů 18. července jezdkyni dočasně pozastavil povolení startovat ve Francii a nabídl jí možnost analýzy vzorky B. O tu nepožádala.

Před lékařskou komisí France Galop Mokrošová uvedla, že zakázanou látku neužila a že si neumí vysvětlit, jak se stopy kokainu do jejího dopingového vzorku dostaly. Z dalšího slyšení, které bylo plánované na minulou středu, se omluvila s poukazem na pracovní povinnosti.

Podle France Galop česká jezdkyně dvakrát závažně porušila článek 143 dostihového řádu, jehož cílem je zajištění regulérního průběhu dostihů, zdraví a bezpečnosti všech startujících žokejů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud