Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v klubu Limberského: Brankář (†33) zemřel krátce před narozením svého dítěte

Autor: sm

Českým fotbalem otřásla velice smutná zpráva. V mladém věku zemřel gólman Jiskry Domažlice Adam Bratanič. Brankář, který působil ve stejném klubu, kam se po konci oficiální kariéry uchýlil i obránce David Limberský, se měl navíc brzy stát tatínkem dalšího dítěte. Příchodu svého potomka už se ale bohužel nedožil...

Bratanič podle informací z klubu bojoval krátce před smrtí se zdravotními problémy. „Adam bohužel svůj krátký těžký boj prohrál. Byl jsem ve spojení s lékaři, nasadili všechny dostupné prostředky i síly, ale bohužel po těžkém zápalu plic se přidalo i krvácení do mozku a Adam tento boj prohrál,“ oznámil předseda Jiskry Jaroslav Ticháček, podle kterého je celá tragédie umocněna také tím, že se Adamovi má za pár týdnů narodit další dítě.

„Jiskra v něm ztrácí výborného kamaráda a fotbalistu, který se zapsal nesmazatelně do historie. Sledoval jsem jeho krůčky fotbalové i pracovní od začátku. Jsem nesmírně smutný, nemohu uvěřit,“ dodal Ticháček. Pro klub, který vede, je to navíc hned několikátá tragédie za poslední dobu.

Loni na podzim odešel do fotbalového nebe bývalý hráč a trenér Domažlic Jiří Šámal (†49), kterého připravila o život amyotrofická laterální skleróza. V roce 2018 pak během autonehody zahynul po cestě na zápas fotbalista Tomáš Sova (†27), který po sobě zanechal teprve dvouměsíčního syna.