Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kontroverzní děkan Ševčík končí v čele disciplinárky: Vzdal se atletiky!

Autor: Tadeáš Mahel

Morálku atletů dlouhé roky střežil muž, který sám kupil jeden skandál za druhým. Po tom posledním, kdy se »přimotal « k útoku na Národní muzeum, Miroslav Ševčík (64) v čele disciplinární komise skončil.

Kontroverzní děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické byl před třemi týdny u toho, kdy protivládní demonstranti chtěli z budovy muzea strhnout ukrajinskou vlajku. „Šel jsem jen náhodou okolo,“ omlouval Ševčík svou účast v policejní mele. Jeho budoucnost na univerzitě je od té doby na hraně, za působením na Českém atletickém svazu se dveře zavřely minulý týden.

Chtěli ho řešit

Ševčíkovo veřejné angažmá (kdy označuje premiéra Fialu za „hňupa“, fakultu obsadil věrnými lokaji a poklonkuje radikálům) se vedení atletiky vůbec nelíbilo. „Chováním pana Ševčíka jsme nemile překvapeni,“ řekl Blesku po incidentu u Národního muzea předseda ČAS Libor Varhaník s tím, že Ševčíkovo působení v čele disciplinární komise bude řešit svazové předsednictvo.

Synovec stříbrného olympijského běžce Josefa Odložila (†54) a pořadatel jeho Memoriálu však oficíry předběhl a sám se vzdal. „Pan Ševčík na vlastní žádost rezignoval ke dni 23. března 2023 na pozici předsedy Disciplinární komise ČAS,“ vzkázala ředitelka svazu Karolína Farská.

„Rozhodl jsem se odstoupit po 35 letech jednak kvůli pracovnímu vytížení a také v souvislosti se změnami, kdy agenda týkající se dopingu přechází na jiný centrální orgán,“ vzkázal Ševčík Blesku. „Funkci jsem po celou dobu vykonával dobrovolně na vlastní náklady a za výkon funkce mi pan Varhaník písemně poděkoval,“ dodal.

Miroslav Ševčík skončil v čele disciplinárky
Miroslav Ševčík skončil v čele disciplinárky