16. května 2022 • 19:11

Máš málo smůly? Leclerc poničil Laudovo Ferrari za miliony eur!

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tento den by Charles Leclerc nejspíš nejraději zapomněl. Současný lídr šampionátu formule 1 havaroval při závodě historických vozů v Monaku a poničil část legendárního modelu Ferrari 312B3 z roku 1974. Auto v hodnotě několika milioů eur v minulosti řídil i sám Niki Lauda.



Jen málokdo zná uličky Monte Carla tak dobře jako aktuální lídr šampionátu formule 1. Vždyť se tu Charles Leclerc narodil a vyrůstal. Jenže po závodní stránce mu Monako zůstává zatím zapovězené. Ve svém domovině nedokončil jedinou Velkou cenu a své prokletí stvrdil další nehodou. 

Při závodě historických vozů zvaném Grand Prix Historique nezvládl pravotočivou zatáčku Rascasse a narazil do bariéry. Zděšené hlasy komentátorů přenosu dávají tušit, čeho se monacký závodník dopustil. Poničil historický vůz, v kterém v roce 1974 závodil i slavný Niki Lauda.

Charles Leclerc začal ihned gestikulovat, že nehodu nejspíš způsobily nefunkční brzdové pedály. Závodník se následně ještě dokázal rozjet a s pokřiveným zadním křídlem zamířil do depa.

„Když si myslíš, že sis už v Monaku všechnu smůlu světa vybral, selžou ti brzdy v jednom z nejikoničtějších vozů formule 1 v historii Ferrari," komentoval Leclerc sarkasticky na Twitteru nedělní nehodu s vozem, který má podle expertů hodnotu několika milionů eur.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud