Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Děsivé okamžiky na ranveji: Letadlo Arsenalu vzplálo!

Autor: ptr

 Nepříjemný zážitek potkal ženský tým Arsenalu při návratu z utkání Ligy mistryň v německém Wolfsburgu. Během startu vzplál jeden z motorů letadla a celý stroj musel být z bezpečnostních důvodů evakuován.

K incidentu došlo na letišti Braunschweig Wolfsburg poté, co do motoru krátce předtím, než mělo letadlo vzlétnout, vletěl pták. Z levého motoru Boeingu 737 okamžitě začaly šlehat plameny a piloti rychle evakuovali všechny cestující na palubě včetně prvního týmu Arsenalu do bezpečí. 

Londýnský klub vydal prohlášení, že se v pondělí tým v pořádku vrátil domů. „Naše letadlo mělo v neděli večer v Německu technický problém před vzletem. V důsledku toho tým zůstal ve Wolfsburgu přes noc, než v pondělí odletěl zpět do Anglie. Rádi bychom poděkovali personálu na palubě letadla i personálu letiště za jejich pomoc.“

Návrat z utkání se taky sice protáhl, ale hráčky Arsenalu mohl alespoň těšit nadějný výsledek 2:2, který si vezou do domácí odvety semifinále Ligy mistryň. Finále je tak velmi blízko a snad ho již neohrozí žádné další technické problémy.

Letadlo s týmem Arsenalu vzplálo na ranveji.
Letadlo s týmem Arsenalu vzplálo na ranveji.