Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Průšvih bratří Svobodů: Jejich »marod« zázračně ožil!

Autor: as, red

Že to nebyl podfuk, ale jen nešťastná souhra okolností? To už teď olympijskému šampionovi Davidu Svobodovi (38) tuplem nikdo nevěří!

Elitní moderní pětibojař společně s dvojčetem Tomášem dovedli minulý týden svůj tým Kalokagathia Aliance k triumfu na prestižním štafetovém závodě Vltava Run ze Šumavy do Prahy. Pomohla jim problematická výměna dvou běžců na jednom úseku krátce před cílem.

Co se přesně stalo? Svobodův tým na 32. úseku ohlásil zranění běžce. Toho zastoupil další závodník, ten svůj úsek napálil a trhal rekordy. V půlce své trasy ale »vytuhl« a kvůli zranění také odstoupil. Zvláštní je, že se to stalo přesně na místě, kde čekal zbytek jeho týmu včetně připraveného odpočatého náhradníka, který úsek už dokončil. Aby těch náhod nebylo málo, Kalokagathia si u pořadatelů předem ověřila, jestli je tenhle postup podle pravidel. 

„Píchalo ho v noze, obnovil si zranění z loňska. Pravidla jsme neporušili,“ odráželi Svobodovi drtivou kritiku. Jenže ouha, týden poté »zraněný« Pavel Jelen deklasoval konkurenci v běhu na 10 km na Špince. „To jsou věci,“ pošklebují se soupeři i fanoušci.

David Svoboda obhajuje podivnou taktiku svého týmu během závodu Vltava Run
David Svoboda obhajuje podivnou taktiku svého týmu během závodu Vltava Run